AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaTratamentul revoluționar, decontat acum în premieră în țara noastră, va fi gratuit...

Tratamentul revoluționar, decontat acum în premieră în țara noastră, va fi gratuit pentru pacienții cu cancer!

Tratamente de radioterapie stereotactică decontate de statul român

Într-o veste încurajatoare pentru pacienții oncologici din România, serviciile de radioterapie stereotactică vor fi decontate de către statul român. Această formă avansată de tratament a cancerului se va bucura de finanțare gratuită, în încercarea de a oferi acces mai larg la terapii eficiente și inovatoare. Această decizie a fost anunțată recent de către Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și este inclusă în noul Contract Cadru.

Beneficii extinse pentru pacienți oncologici

O serie de alte norme importante sunt incluse în acest nou Contract Cadru, care vor aduce beneficii semnificative pacienților oncologici din România. Printre acestea se numără investigațiile de screening pentru cinci tipuri de cancer, testările genetice pentru șapte tipuri de cancer și dezvoltarea serviciilor paliative. De asemenea, se va acorda consiliere psihologică atât pacienților, cât și rudelor acestora, pentru a le oferi sprijinul necesar în timpul tratamentului.

Medisprof – un pas important în decontarea radioterapiei stereotactice

Decizia de decontare a serviciilor de radioterapie stereotactică vine în urma unui proces judiciar în care spitalul oncologic privat Medisprof a obținut dreptul de a fi decontat pentru această procedură în România. Aceasta este o veste încurajatoare pentru pacienții care nu își puteau permite anterior aceste servicii și arată o evoluție semnificativă în politica de sănătate a țării noastre.

Radioterapia stereotactică – tratamentul viitorului

Radioterapia stereotactică este o modalitate avansată de tratare a tumorilor, care utilizează fascicule de radiații concentrate pentru a distruge celulele canceroase. Această formă de terapie este extrem de precisă și direcționată, minimizând astfel daunele produse țesuturilor sănătoase din jurul tumorii. De asemenea, acest tratament poate fi administrat într-un număr redus de şedinţe, ceea ce reduce timpul de recuperare al pacienților și îmbunătățește calitatea vieții lor.

În țările din Uniunea Europeană, radioterapia stereotactică este decontată de către state, asigurând accesul pacienților la această tehnică inovatoare și costisitoare. În sfârșit, și România se alătură acestei liste, asigurându-se că pacienții oncologici din țară vor beneficia de aceleași standarde ridicate de îngrijire medicală.

O speranță în lupta împotriva cancerului

Decizia de decontare a radioterapiei stereotactice și de includere a altor servicii esențiale în noul Contract Cadru reprezintă un pas important în lupta împotriva cancerului în România. Aceste măsuri vor îmbunătăți accesul la tratamente de ultimă oră și vor crește șansele de supraviețuire și de recuperare a pacienților. De asemenea, vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților și la sprijinirea familiilor acestora în timpul procesului de tratare a cancerului.

Cugetări finale

Este îmbucurător să vedem că România face progrese semnificative în domeniul tratamentelor oncologice. Decontarea radioterapiei stereotactice și includerea altor servicii esențiale în Contractul Cadru demonstrează angajamentul statului pentru sănătatea și bunăstarea pacienților oncologici. Aceste măsuri ne îndreaptă către un viitor mai bun în care accesul la tratamente eficiente și inovatoare nu este limitat de considerații financiare. Sperăm că aceste schimbări vor continua să îmbunătățească îngrijirea pacienților și să aducă speranță în lupta împotriva cancerului.

Sursă:
Titlu articol

Bibliografie:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite