AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraSpitalul OncoHelp Timișoara oferă anual PACIENTILOR un cocktail de PESTE 500 de...

Spitalul OncoHelp Timișoara oferă anual PACIENTILOR un cocktail de PESTE 500 de litri de sânge!

Spitalul OncoHelp Timișoara oferă anual PACIENTILOR un cocktail de PESTE 500 de litri de sânge!

Nevoia constantă de sânge în tratamentul oncologic

Institutul de Oncologie din Timișoara se confruntă zilnic cu o nevoie permanentă de sânge pentru pacienții săi. Afecțiuni precum mielodisplaziile, cancerele digestive sau cancerele pulmonare necesită un număr mare de transfuzii pentru a susține tratamentele și a îmbunătăți starea pacienților.

O cerere crescută de sânge în tratamentul oncologic

Potrivit specialiștilor din institut, în medie, se fac 7 transfuzii sanguine pe zi. Pacienții oncologici au o necesitate extrem de mare de sânge în timpul tratamentului lor. Oncohematologia, prin definiție, se bazează pe utilizarea sângelui și a componentelor sale. Leucemiile acute necesită un volum mare de transfuzii sanguine. De asemenea, tratamentele chimioterapeutice afectează producția celulelor din măduva osoasă, ceea ce duce la scăderea numărului de leucocite.

Pacienții cu mielodisplazii, o boală oncologică, necesită întregirea stocului de sânge la fiecare 3-4 săptămâni. Cancerele digestive pot provoca adesea sângerări interne, care duc la anemie, necesitând astfel transfuzii de sânge. În cadrul spitalului nostru nu stocăm rezerve de sânge, așa că trebuie să plasăm o comandă zilnică…

Importanța donării constante de sânge

Pentru a satisface nevoile constante ale pacienților oncologici, este esențial ca donatorii să doneze sânge în mod regulat. Fiind o necesitate permanentă, sângele donat ajută la salvarea vieților celor care luptă împotriva cancerului și a altor afecțiuni cronice. Prin donarea de sânge, oricine poate juca un rol esențial în sprijinirea tratamentelor oncologice și în îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Donarea de sânge este un proces simplu și sigur, iar fiecare donator poate ajuta mai multe persoane în nevoie. Există cerințe și criterii stricte pentru donatori, cum ar fi vârsta, starea generală de sănătate și istoricul medical, însă orice adult sănătos poate fi un potențial donator.

Cum puteți ajuta?

  • Informați-vă: Documentați-vă cu privire la procesul de donare de sânge și la beneficiile pe care le aduce pentru pacienții oncologici.
  • Verificați eligibilitatea: Asigurați-vă că îndepliniți criteriile necesare pentru a deveni donator de sânge. Contactați un centru de donare de sânge pentru a obține mai multe informații.
  • Programați-vă: Programați o vizită la un centru de donare de sânge sau participați la campaniile locale de donare organizate periodic.
  • Comunicați cu alții: Împărtășiți informații cu prietenii, familia și colegii pentru a-i încuraja să se alăture misiunii de a salva vieți prin donarea de sânge.
  • Apreciați-vă: Fiti conștienți că prin donarea de sânge oferiți o șansă de supraviețuire și confort pacienților oncologici.

În concluzie

Sprijinul constant al donatorilor este crucial pentru a satisface nevoile de sânge ale pacienților oncologici. Donarea de sânge poate fi un act de generozitate care poate face o diferență reală în viețile celor care se confruntă cu cancerul și alte afecțiuni grave. Fii parte a acestei mișcări de solidaritate și dăruiește sânge pentru a salva vieți și a aduce speranță celor care au nevoie de ea!

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite