AcasăCovid 19Un expert UBB Cluj nu exclude crearea unei Facultăți de Medicină, în...

Un expert UBB Cluj nu exclude crearea unei Facultăți de Medicină, în concurență cu UMF Cluj, dacă „vom considera că este necesară”.

Un expert UBB Cluj nu exclude crearea unei Facultăți de Medicină, în concurență cu UMF Cluj, dacă „vom considera că este necesară”.
Article

Lansarea unei facultăți de medicină la UBB Cluj: o soluție alternativă

Motivație și context

În timpul pandemiei COVID-19, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș de la UBB Cluj a fost remarcat pentru contribuțiile sale importante în combaterea virusului. Într-un recent interviu, Cherecheș a subliniat faptul că, în cazul în care colaborarea cu UMF Cluj-Napoca devine dificilă sau dacă nu sunt deschiși la colaborare, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) ar putea lua în considerare lansarea unei facultăți de medicină.

Despre situația actuală a UBB Cluj

UBB Cluj-Napoca a pătruns în atenția publicului după ce a părăsit Topul Shanghai al celor mai valoroase universități din lume. Rectorul UBB, Daniel David, a subliniat că acest lucru se datorează faptului că Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj (UMF) are un număr mult mai mare de citări internaționale bazate pe cercetări, în timp ce această componentă lipsește UBB.

Implicarea lui Răzvan Cherecheș

Profesorul universitar dr. Răzvan Cherecheș este coordonatorul programului UBB Med al Universității Babeș-Bolyai, o inițiativă promovată de rectorul Daniel David. Acest program vine ca o alternativă viabilă în contextul în care colaborarea între UBB și UMF Cluj-Napoca întâmpină provocări și nu se poate desfășura așa cum se dorește.

Beneficiile unei facultăți de medicină la UBB Cluj

Lansarea unei facultăți de medicină la UBB Cluj poate aduce numeroase beneficii atât pentru universitate, cât și pentru comunitatea locală și națională.

1. Avantaje academice

  • Universitatea va avea posibilitatea de a se extinde într-un domeniu important și în creștere, în care UBB nu este prezent în prezent.
  • Studentele și studenții vor avea oportunitatea de a studia medicina într-un cadru academic prestigios, beneficiind de experiența profesorilor și cercetătorilor de top de la UBB.
  • Colaborarea cu alte universități și instituții medicale poate fi dezvoltată într-un mod mai eficient, ceea ce va consolida poziția UBB în domeniul sănătății.

2. Contribuții sociale

  • Lansarea unei facultăți de medicină la UBB Cluj poate contribui la creșterea numărului de specialiști în domeniul sănătății, pentru a satisface nevoile actuale și viitoare ale comunității.
  • Absolvenții vor avea șansa de a rămâne în regiune și de a-și aduce contribuția în dezvoltarea sistemului de sănătate local și național.
  • Pot fi organizate proiecte de cercetare și evenimente academice care să abordeze probleme de sănătate relevante pentru comunitate.

Impactul lansării facultății de medicină

Lansarea unei facultăți de medicină la UBB Cluj poate reprezenta un pas important către dezvoltarea și consolidarea domeniului sănătății în regiune și în întreaga țară. Această inițiativă ar putea reduce dependența de colaborarea cu UMF Cluj-Napoca și ar atenua eventualele dificultăți întâmpinate în procesul de cooperare.

Concluzie

În contextul în care cooperarea cu UMF Cluj-Napoca întâmpină dificultăți, lansarea unei facultăți de medicină la UBB Cluj poate fi o soluție alternativă viabilă. Această inițiativă ar avea beneficii academice și sociale semnificative, contribuind la dezvoltarea și consolidarea domeniului sănătății, precum și la formarea unei noi generații de specialiști care să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite