AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiDincolo de misticul admiterii la UMF Cluj: provocări unice și examene secrete!

Dincolo de misticul admiterii la UMF Cluj: provocări unice și examene secrete!

Dincolo de misticul admiterii la UMF Cluj: provocări unice și examene secrete!

De ce admiterea la Medicină este cea mai grea la Cluj?

Admiterea la Medicină este un proces dificil și competitiv în România. Cu toate acestea, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF) din Cluj, acesta este considerat mai dificil decât în alte orașe din țară. Rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu, a explicat de ce admiterea la Cluj este considerată cea mai grea din țară.

Evaluarea inițială a întrebărilor

Prof. dr. Anca Buzoianu susține că una dintre principalele diferențe dintre admiterea la Cluj și celelalte universități din țară este modul în care sunt formulate întrebările de examinare.

Ea afirmă că, în timp ce alte facultăți, cu excepția Universității din București, fac întrebările pe baza unui set de întrebări cunoscute, accesibile pe internet și cunoscute de către candidați, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj se utilizează doar întrebări la prima vedere. Acest lucru înseamnă că toate întrebările sunt total noi pentru candidați și nu pot fi pregătite în mod specific în avans.

Această abordare oferă Universității de Medicină și Farmacie din Cluj un avantaj în evaluarea candidaților. Subiectele de examinare sunt create de către o comisie specializată, care lucrează în tăcere timp de o săptămână pentru a se asigura că toate subiectele sunt autentice și necunoscute înainte de examen.

Diferența față de universitățile din Iași

O altă comparație interesantă făcută de prof. dr. Anca Buzoianu este cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Ea afirmă că la Iași aproximativ 50% din întrebări sunt făcute publice înainte de examen, ceea ce înseamnă că candidații pot avea cunoștințe mai precise despre ceea ce vor fi întrebați.

În cazul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj, nu există astfel de informații disponibile în avans și candidații trebuie să fie pregătiți pentru a se confrunta cu întrebări complet noi și neprevăzute.

Notorietatea dificultății admiterii la Cluj

Dificultatea admiterii la Medicină la UMF Cluj a devenit cunoscută în toată țara și chiar în rândul candidaților din alte orașe. Acest lucru se datorează politicii strict diferite de la Cluj, care impune utilizarea exclusivă a întrebărilor la prima vedere.

Această notorietate a făcut ca admiterea la Medicină la UMF Cluj să fie considerată cea mai grea din țară. Candidații care se angajează în acest proces de selecție sunt conștienți că vor fi evaluați cu privire la cunoștințele lor medicale de bază și capacitatea lor de a gândi rapid și logic în situații necunoscute.

Concluzie

Admiterea la Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj se remarcă prin dificultatea sa, datorată utilizării exclusiv a întrebărilor la prima vedere. Această abordare oferă universității un avantaj în evaluarea candidaților, în timp ce candidații trebuie să fie pregătiți pentru a se confrunta cu întrebări total noi și neprevăzute. Notorietatea greutății admiterii la Cluj a atras atenția candidaților din toată țara, făcând universitatea respectivă cunoscută ca un loc de formare academică și profesională extrem de valoros.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite