...
vineri, iunie 2, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiSprijin suplimentar pentru copiii cu autism din județul Mureș - Informații Mureș

Sprijin suplimentar pentru copiii cu autism din județul Mureș – Informații Mureș

Reclamă
Sprijin suplimentar pentru copiii cu autism din județul Mureș – Informații Mureș

Sprijin suplimentar pentru copiii cu autism din județul Mureș

Organizația Help Autism devine cea mai mare organizație din România din domeniul serviciilor de terapie specifice persoanelor diagnosticate cu Tulburare de Spectru Autist, după extinderea sa în județul Mureș prin parteneriatul cu Asociația Pro Autism. Începând din luna mai, specialiștii Asociației Help Autism vor oferi servicii de terapie comportamentală la cele mai înalte standarde de calitate la nivelul județului Mureș.

În România, aproximativ 1 din 68 de copii este diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist (TSA), iar cea mai mare problemă este reprezentată de lipsa de servicii de terapie comportamentală. Însă, prin acest parteneriat, toți copiii cu TSA din județul Mureș vor beneficia de servicii de terapie calitative.

Specialiștii Asociației Help Autism sunt pregătiți să ofere servicii de terapie comportamentală, terapie logopedică și terapie ocupațională, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui copil diagnosticat cu TSA. De asemenea, aceștia vor oferi și servicii de suport pentru integrarea școlară și socială a copiilor.

În ceea ce privește resursele, specialiștii Asociației Help Autism vor fi sprijiniți de către Asociația Pro Autism, care va pune la dispoziție spații de terapie și resurse materiale. De asemenea, Asociația Pro Autism va asigura înscrierea copiilor în programele de terapie, evaluarea inițială și monitorizarea progresului.

Părinții sunt încurajați să apeleze la serviciile oferite prin acest parteneriat, deoarece Tulburarea de Spectru Autist nu are tratament medicamentos și terapia comportamentală este cea mai eficientă metodă de tratament. Cu ajutorul terapiei specifice, copiii cu TSA pot îmbunătăți abilitățile sociale, de comunicare și de auto-ingrijire.

În prezent, Asociația Help Autism oferă servicii de terapie comportamentală în București, Cluj-Napoca și Iași, iar prin acest parteneriat, organizația își propune să acopere și județul Mureș.

Concluzii

Extinderea Asociației Help Autism în județul Mureș prin parteneriatul cu Asociația Pro Autism reprezintă un pas important în dezvoltarea serviciilor de terapie pentru copiii cu Tulburare de Spectru Autist la nivel național. Prin serviciile specializate de terapie comportamentală, aceștia pot îmbunătăți abilitățile sociale, de comunicare și de auto-ingrijire, oferindu-le astfel șansa unei vieți decente și integrate în societate. Este important ca parintii copiilor diagnosticati cu TSA sa aiba acces la aceste servicii pentru a le oferi copiilor lor oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile si de a trai o viata cat mai aproape de normal.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.