luni, iunie 5, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Craiova"Părinții vor putea beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până când...

„Părinții vor putea beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până când acesta împlinește 12 ani”

Reclamă
„Părinții vor putea beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până când acesta împlinește 12 ani”

Părinții pot beneficia de concediu de îngrijire a copilului bolnav până la vârsta de 12 ani

În ultimii ani, România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește drepturile părinților și ale copiilor. Unul dintre cele mai recente exemple este proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților, care prevede posibilitatea luării concediului medical de către părinți pentru îngrijirea copiilor bolnavi de până la 12 ani.

Până în prezent, părinții puteau beneficia de concediu medical de îngrijire a copilului doar dacă acesta avea până în vârsta de 7 ani. Însă, copiii au nevoie de supravegherea și îngrijirea unui părinte chiar și după această vârstă, iar mulți părinți cu copii mai mari de 7 ani se văd nevoiți să-și consume concediul de odihnă pentru a-i îngriji.

Legea va avea un impact pozitiv, mai ales pentru familiile monoparentale sau pentru acele familii care nu beneficiază de sprijinul unui al doilea părinte sau al altor persoane de încredere cu care să-și poată lăsa copiii. Cei care au avut probleme de îngrijire și supraveghere a copiilor care suferă de diferite afecțiuni cu siguranță își vor fi dorit să beneficieze de această facilitate și pe durata guvernării anterioare.

Inițiatorii proiectului, printre care se numără și deputatul USR Radu Panait, sunt de părere că această măsură va contribui la o mai bună îngrijire și protecție a copiilor, precum și la reducerea stresului și a presiunii pe care o simt părinții în astfel de situații.

În ceea ce privește finanțarea acestui concediu, aceasta va fi asigurată din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, iar costul integral va fi suportat de către stat. Prin urmare, nu vor fi necesare taxe suplimentare sau contribuții speciale din partea părinților afectați de această situație.

Este important de menționat faptul că această măsură este în conformitate cu standardele internaționale și urmărește să asigure protecția drepturilor copilului și a membrilor familiilor acestora. În momentul de față, țările care permit părinților să-și ia concediu pentru îngrijirea copiilor bolnavi au un nivel ridicat de trai și se bucură de o bună protecție socială.

Astfel, prin adoptarea acestei legi, România face un pas important către o mai bună protecție a copiilor și a familiilor acestora, precum și spre o mai bună integrare în tendințele europene în ceea ce privește standardele de protecție socială.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite