AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Craiova42 cazuri de virus West Nile confirmate şi două probabile - ce...

42 cazuri de virus West Nile confirmate şi două probabile – ce ameninţă oamenii din jurul tău?

Creşterea cazurilor de infecţie cu virusul West Nile în România

De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, în data de 6 iunie, şi până în prezent, în România s-au înregistrat 42 de cazuri confirmate şi două cazuri probabile, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Cazuri de deces

Din păcate, în urma infecţiei cu virusul West Nile, au fost înregistrate şapte decese în mai multe judeţe din ţară. În detaliu, acestea au avut loc în Bihor, Ilfov, Dolj, Prahova, Satu Mare şi Sibiu.

Distribuţia cazurilor de infecţie

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecţie cu virusul West Nile au avut următoarea distribuţie: municipiul Bucureşti, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vaslui.

Recomandări din partea specialiştilor INSP

Pentru a preveni îmbolnăvirea cu virusul West Nile, specialiştii de la INSP recomandă următoarele măsuri de prevenire:

  • Evitați expunerea la ţânţari, în special în perioadele de vârf de activitate a acestora (dimineaţa devreme şi seara târziu).
  • Purtaţi îmbrăcăminte adecvată pentru a vă proteja de înţepăturile ţânţarilor (manşete lungi, pantaloni lungi, şosete).
  • Folosiţi substanţe repelente împotriva ţânţarilor, care conţin DEET, pe piele şi pe îmbrăcăminte.
  • Instalaţi plase de protecţie la ferestre şi uşi pentru a ţine ţânţarii afară.
  • Goliţi şi curăţaţi periodic rezervoarele de apă stagnată din jurul locuinţei.

Este important să conştientizăm că virusul West Nile poate provoca complicaţii grave, mai ales în cazul persoanelor în vârstă sau a celor cu sistemul imunitar slăbit. Prin urmare, respectarea măsurilor de prevenire reprezintă o responsabilitate pentru fiecare dintre noi.

Concluzie

Numărul tot mai mare de cazuri de infecţie cu virusul West Nile reprezintă o problemă serioasă de sănătate publică în România. Este esenţial ca populaţia să fie conştientă de riscurile asociate şi să ia măsuri de protecţie eficiente. Respectarea recomandărilor specialiştilor INSP poate ajuta să reducem numărul de îmbolnăviri şi să protejăm sănătatea noastră şi a celor din jur.

Prin urmare, este necesară o abordare proactivă şi responsabilă în gestionarea acestei probleme. Cu măsuri simple de prevenire, putem contribui la stoparea răspândirii virusului West Nile şi la protejarea comunităţii noastre.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite