luni, iunie 5, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri SibiuCancerul bronho-pulmonar. Interviu cu Dr. Gabriela Druțu - Ziarul Mesagerul de Sibiu

Cancerul bronho-pulmonar. Interviu cu Dr. Gabriela Druțu – Ziarul Mesagerul de Sibiu

Reclamă
Cancerul bronho-pulmonar. Interviu cu Dr. Gabriela Druțu – Ziarul Mesagerul de Sibiu

Luna mai înseamnă luptă împotriva fumatului: Campania Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

Luna mai este o perioadă deosebită pentru cei care se luptă împotriva fumatului, deoarece este momentul în care se desfășoară campania de conștientizare a efectelor acestui obicei asupra sănătății plămânilor. Campania este derulată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, care și-a propus să vină în sprijinul populației cu mesaje de conștientizare a efectelor pe care consumul de tutun le are asupra sănătății.

Medicii pneumologi din cadrul spitalului sunt cei care răspund la diverse întrebări referitoare la fumat și la consecințele dezastruoase pe care le produce asupra sănătății pe termen lung. Printre aceștia se numără și dr. Gabriela Druțu, medic pneumolog în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Cancerul bronho-pulmonar, o boală cauzată în mare parte de fumat

Una dintre cele mai mari probleme ale consumului de tutun este cancerul bronho-pulmonar. La nivel mondial, aproape 90% dintre cancerele pulmonare sunt cauzate de fumat. Această afecțiune se dezvoltă în momentul în care celulele anormale se înmulțesc rapid în plămâni, transformându-se în tumori maligne.

Aceste tumori pot bloca fluxul de aer către plămâni, ceea ce poate duce la simptome precum tuse cu sânge, durere toracică, scăderea în greutate și dificultăți la respirație. Tratamentul poate include radioterapie, chimioterapie și intervenții chirurgicale, dar poate fi foarte greu și complicat.

Conștientizarea efectelor negative ale fumatului

Cu toate acestea, prevenția este cea mai bună opțiune în lupta împotriva cancerului bronho-pulmonar și a altor afecțiuni cauzate de fumat. De aceea, campania lunii mai vine ca un sprijin pentru a conștientiza oamenii cu privire la efectele negative ale fumatului asupra sănătății.

Fumatul poate cauza și alte probleme de sănătate, precum boli ale inimii și ale plămânilor, accidente vasculare cerebrale și chiar probleme erectile. Prin urmare, este important să renunțăm la acest obicei și să încurajăm și alți oameni să facă același lucru.

În concluzie, campania Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu în luna mai ne aduce aminte că fumatul este un obicei periculos care poate afecta profund sănătatea noastră, dar și a celor din jurul nostru. Prin conștientizarea efectelor negative ale fumatului și prin încurajarea renunțării la acest obicei, putem să ne asigurăm că plămânii noștri vor fi sănătoși și că vom trăi o viață lungă și fericită.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite