Cercetările efectuate în ultimii ani de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor au condus la concluzia că plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării la copiii mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți. În baza acestor studii și pentru a proteja sănătatea consumatorilor, Comisia Europeană a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente, transmite publicația LantulAlimentar.

Plumbul ajunge în organismele vii ( plante și animale ) prin expunere la o sursă contaminantă. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Există și utilizări frauduloase în industria condimentelor. De exemplu, cromatul de plumb este folosit ca adeziv în curcumă.

Expunerea alimentară la plumb…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.jurnalulolteniei.ro
Autor: Jurnalul Olteniei

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare