AcasăSănătateAcetazolamida poate ajuta pacienții cu BPOC să-și atingă înălțimi noi!

Acetazolamida poate ajuta pacienții cu BPOC să-și atingă înălțimi noi!

Acetazolamida poate ajuta pacienții cu BPOC să-și atingă înălțimi noi!

Acetazolamida poate preveni anumiti pacienti cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) de efectele adverse legate de altitudine (EALA) atunci cand calatoresc, a demonstrat un studiu controlat randomizat.

La pacientii cu BPOC moderata pana la severa care calatoreau si staționau timp de 2 zile la o altitudine de 3.100 m, EALA a aparut la 50% dintre cei care luau acetazolamida, comparativ cu 74% dintre cei care luau placebo (HR 0,60, IC 95% 0,40-0,89, P<0,002), a raportat Konrad Bloch, MD, de la Iniciativa Elvetiano-Kirghiză pentru Medicină și Cercetare la Altitudine în Zurich.

Toti participanții înrolați în studiu au utilizat auto-monitorizarea structurată (AMS) pentru simptome și puls-oximetrie, cu un rezultat pozitiv pentru includere definit ca un SpO2 de <85% și/sau simptome de rău de altitudine și/sau…

#

Acetazolamida poate preveni Efectele Adverse Legate de Altitudine

Un studiu controlat randomizat a demonstrat că acetazolamida poate preveni anumiti pacienti cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) de efectele adverse legate de altitudine (EALA) atunci cand calatoresc. Această descoperire aduce o veste bună pentru pacienții cu BPOC care doresc să se aventureze în zone montane sau să călătorească la altitudini mari.

Rezultate impresionante ale studiului

Studiul a fost condus de către cercetătorul Konrad Bloch, MD, de la Iniciativa Elvetiano-Kirghiză pentru Medicină și Cercetare la Altitudine în Zurich. Echipa de cercetare a investigat efectul acetazolamidei asupra pacienților cu BPOC în timpul călătoriilor la altitudini mari.

Participanții la studiu au fost pacienți cu BPOC moderată până la severă și au fost supuși unei călătorii de 2 zile la o altitudine de 3.100 de metri. Jumătate dintre aceștia au luat acetazolamida, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo.

Rezultatele au arătat că 50% dintre pacienții care au luat acetazolamida au înregistrat EALA, în comparație cu 74% dintre cei care au primit placebo. Aceste date impresionante demonstrează eficacitatea acetazolamidei în prevenirea efectelor adverse legate de altitudine la pacienții cu BPOC.

Auto-monitorizarea structurată

Pentru a obține aceste rezultate, participanții la studiu au utilizat auto-monitorizarea structurată (AMS) pentru a urmări simptomele și nivelurile de oxigen din sânge. Aceasta înseamnă că pacienții au fost instruiți să își monitorizeze constant nivelul de oxigen din sânge și să își raporteze simptomele.

Această metodă simplă și eficientă de monitorizare a simptomelor și nivelurilor de oxigen a permis cercetătorilor să identifice rapid pacienții care au înregistrat simptome de rau de altitudine sau niveluri scăzute de oxigen în sânge. Astfel, acetazolamida a putut fi evaluată în mod precis pentru efectele sale preventive.

O soluție pentru pacienții cu BPOC

Pentru pacienții cu BPOC care doresc să călătorească la altitudini mari, acetazolamida poate reprezenta o soluție eficientă de prevenire a Efectelor Adverse Legate de Altitudine. Cu această medicamentă, pacienții pot avea mai multă încredere în siguranța călătoriilor lor și pot evita complicațiile cauzate de răul de altitudine.

Este important de menționat că acetazolamida trebuie administrată sub supraveghere medicală și dozată corect, în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient. De asemenea, este important ca pacienții să informeze întotdeauna medicii lor despre planurile lor de călătorie și să urmeze întotdeauna sfaturile medicale.

In concluzie, acetazolamida poate fi o opțiune valoroasă pentru pacienții cu BPOC care călătoresc la altitudini mari. Această descoperire oferă speranță pentru pacienții cu BPOC, care acum pot explora mai multe destinații montane sau pot călători în siguranță la altitudini mari. Prin utilizarea acetazolamidei și prin auto-monitorizarea structurată, pacienții pot fi proactivi în prevenirea Efectelor Adverse Legate de Altitudine și în menținerea unei stări bune de sănătate în timpul călătoriilor montane.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite