AcasăȘtiri generaleMergeți la spital când tensiunea arterială atinge niveluri critice. „Nu timp de...

Mergeți la spital când tensiunea arterială atinge niveluri critice. „Nu timp de întârziat!”

Mergeți la spital când tensiunea arterială atinge niveluri critice. „Nu timp de întârziat!”

Când tensiunea arterială devine o urgență medicală

O tensiune arterială crescută poate pune în pericol sănătatea noastră și poate duce la complicații grave. Potrivit verywellhealth.com, există anumite valori și simptome care indică necesitatea de a merge la spital în cazurile în care tensiunea arterială devine periculos de ridicată.

Care sunt valorile periculoase ale tensiunii arteriale?

Conform surselor medicale, o tensiune arterială situată între 140 și 160 mmHg poate fi considerată periculoasă, însă atunci când aceasta atinge sau depășește nivelul de 180 sau 200 mmHg, este considerată o urgență. În aceste situații, este vital să căutăm asistență medicală imediată pentru a proteja sănătatea noastră.

De ce este important un control strict al tensiunii arteriale?

Menținerea unei tensiuni arteriale stabile și sănătoase este esențială pentru prevenirea complicațiilor și protejarea inimii și sistemului circulator. Cu toate acestea, dacă tensiunea arterială se apropie de nivelul de 200 mmHg pentru valoarea superioară, este necesară intervenția medicală de urgență.

O tensiune arterială atât de ridicată poate crește semnificativ riscul de accident vascular cerebral și poate provoca alte complicații serioase, cum ar fi atacul de cord sau insuficiența renală. Prin urmare, este crucial să fim conștienți de valorile tensiunii arteriale și să reacționăm prompt în cazurile extreme.

Timpul este crucial

O tensiune arterială periculos de ridicată, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate provoca daune serioase organismului nostru. Din acest motiv, este important să nu amânăm căutarea ajutorului medical în astfel de situații.

Dacă observăm simptome precum dureri de cap puternice, amețeală intensă, dificultăți de respirație sau dureri în piept, trebuie să sunăm imediat la numărul de urgență și să ne prezentăm la spital. Specialistii vor putea evalua situația și vor lua măsurile necesare pentru a reduce tensiunea arterială și a evita complicațiile grave.

Concluzie

Tensiunea arterială crescută poate fi periculoasă și poate reprezenta o urgență medicală. Valorile care indică o necesitate imediată de a merge la spital sunt cele de peste 180/200 mmHg. Este important să fim conștienți de aceste valori și să acționăm rapid în cazurile extreme pentru a proteja sănătatea noastră.

Menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase prin adoptarea unui stil de viață echilibrat și consultarea periodică a medicului sunt pași importanți pentru prevenirea riscului de hipertensiune arterială. În cazurile în care tensiunea arterială devine periculoasă, intervenția medicală promptă este vitală pentru a evita complicațiile grave.

Sănătatea noastră este una dintre cele mai prețioase bogății pe care le avem, așa că nu trebuie să o neglijăm și să acționăm responsabil în cazurile de urgență.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite