AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiKinetoterapia și fizioterapia: scăpăm de dureri cu miraculoase -50%!

Kinetoterapia și fizioterapia: scăpăm de dureri cu miraculoase -50%!

Kinetoterapia și fizioterapia: scăpăm de dureri cu miraculoase -50%!

Kinetoterapia și fizioterapia reduc nivelul de durere cu până la 50%

Kinetoterapia și fizioterapia sunt soluții eficiente pentru reducerea durerii cauzate de afecțiunile lombare sau cervicale, conform rezultatelor unui studiu realizat în mai multe centre de kinetoterapie din București și din întreaga țară. Aceste terapii au demonstrat o scădere semnificativă a intensității durerii în aproximativ 50% dintre cazurile analizate.

Studiu extins și participanți reprezentativi

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 4 luni și a implicat peste 1000 de respondenți. Participanții au fost selecționați din diferite grupuri de vârstă și categorii socio-profesionale, asigurând astfel reprezentativitatea rezultatelor. Centrul de kinetoterapie, situat într-un oraș din sud-estul țării, a colaborat cu alți specialiști din domeniu din București, în vederea asigurării unui eșantion cât mai divers.

Metodologia de cercetare a presupus colectarea datelor prin chestionare, precum și monitorizarea evoluției pacienților pe parcursul sesiunilor de kinetoterapie și fizioterapie. Rezultatele au fost obținute prin comparația nivelului de durere înainte și după tratament. Aceste măsurători au fost complementate de observațiile clinice ale specialiștilor.

Contribuția kinetoterapiei în gestionarea durerilor cronice

Durerea cronică reprezintă o problemă majoră de sănătate în întreaga lume, afectând aproximativ 15% din populație. Persoanele care suferă de afecțiuni lombare sau cervicale se confruntă cu limitări fizice semnificative, ceea ce le afectează calitatea vieții. În plus, se estimează că 25% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor suferi anul acesta o cădere accidentală, necesitând ulterior intervenții de recuperare.

Kinetoterapeuții avertizează asupra impactului negativ pe care aceste afecțiuni îl pot avea asupra funcționalității zilnice și a independenței persoanelor afectate. Cu toate acestea, ei subliniază că kinetoterapia și fizioterapia pot fi soluții eficiente în ameliorarea durerii și în recuperarea fizică a pacienților.

Beneficiile kinetoterapiei în tratarea afecțiunilor lombare și cervicale

Kinetoterapia și fizioterapia aplică o varietate de exerciții fizice, mișcări active și pasive, masaj terapeutic și alte tehnici care își propun să îmbunătățească mobilitatea și să reducă disconfortul. Aceste terapii pot fi adaptate pentru tratarea afecțiunilor specifice coloanei lombare sau cervicale, cum ar fi hernia de disc, spondiloza sau entorsa.

Prin intermediul exercițiilor de întindere și întărire a musculaturii spate și gât, kinetoterapia ajută la stabilizarea coloanei vertebrale, reducând astfel presiunea asupra discurilor intervertebrale și a nervilor. Masajul terapeutic poate de asemenea să relaxeze mușchii încordați și să îmbunătățească circulația sângelui și a limfei, contribuind totodată la reducerea inflamației și la ameliorarea durerii.

Pe lângă aceste beneficii, kinetoterapia și fizioterapia pot avea și un rol preventiv, reducând riscul apariției afecțiunilor lombare și cervicale prin menținerea unei posturi corecte, prin exerciții de încălzire și întindere a musculaturii și prin adoptarea unui stil de viață activ și sănătos.

Concluzie

Kinetoterapia și fizioterapia reprezintă opțiuni terapeutice eficiente în ameliorarea durerilor lombare și cervicale și în îmbunătățirea funcției fizice. Aceste terapii pot reduce nivelul de durere cu până la 50%, oferind astfel pacienților o soluție viabilă și non-invazivă pentru tratarea și gestionarea afecțiunilor cronice ale coloanei vertebrale.

Pentru a beneficia de aceste tratamente, este important să consultați un kinetoterapeut sau un fizioterapeut specializat, care să vă ofere îndrumare și să adapteze exercițiile și terapiile la nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Prin urmare, nu ezitați să faceți primul pas către o viață lipsită de durere și să vă informați asupra beneficiilor kinetoterapiei și fizioterapiei în tratarea afecțiunilor lombare și cervicale!

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite