AcasăTerapiiPsihologieGesundheitsminister Karl Lauterbach will nicht mehr Psychotherapeuten zulassen, da er befürchtet, dass...

Gesundheitsminister Karl Lauterbach will nicht mehr Psychotherapeuten zulassen, da er befürchtet, dass leicht Erkrankte länger behandelt werden könnten.  

Gesundheitsminister Karl Lauterbach will nicht mehr Psychotherapeuten zulassen, da er befürchtet, dass leicht Erkrankte länger behandelt werden könnten.  

Cuprins

Herr Dr. Liebner, Herr Dr. Maaß, viele psychisch Erkrankte warten monatelang auf einen Psychotherapieplatz. Trotzdem will Gesundheitsminister Karl Lauterbach die Zahl der Psychotherapeutinnen und -therapeuten mit Kassenzulassung nicht erhöhen. Seine Sorge: Die Versorgung würde nicht besser, leicht Erkrankte würden einfach länger behandelt. Was haben Sie gedacht, als Sie das gehört haben?

Liebner: Es ist mutig, dass Herr Lauterbach das so sagt. Ich hätte es wahrscheinlich nicht so…


Sie wollen den ganzen Artikel downloaden? Mit der PH+-Flatrate haben Sie unbegrenzten Zugriff auf über 2.000 Artikel.

Jetzt bestellen

Introducere

Timp îndelungat, mulți pacienți cu boli psihice așteaptă să primească o terapie psihologică. Cu toate acestea, ministrul sănătății, Karl Lauterbach, refuză să mărească numărul de psihoterapeuți cu acreditare de asigurare medicală. Motivul său este că, în acest fel, îngrijirea nu ar deveni mai bună, iar pacienții ușor afectați ar fi tratați pur și simplu mai mult timp. Ce ați crezut când ați auzit acest lucru?

Liebner: Cred că este curajos faptul că domnul Lauterbach spune asta. Probabil eu nu aș fi spus-o în același fel…

Problema lipsei de terapeuți

Situația în care pacienții trebuie să aștepte luni de zile pentru a obține un loc la un psihoterapeut este una extrem de dificilă. Numeroase persoane care suferă de afecțiuni psihice sunt nevoite să își amâne tratamentul și să facă față greutăților fără suportul de specialitate de care au nevoie.

Această situație a dus la un număr crescut de critici aduse sistemului de sănătate și la dezbateri între specialiști și politicieni cu privire la măsurile necesare pentru a îmbunătăți accesul la terapie.

Opinii contrare

Există însă și opinii contrare cu privire la necesitatea măririi numărului de terapeuți. Unii susțin că o creștere a numărului de terapeuți cu acreditare ar putea duce la o scădere a calității îngrijirii, deoarece terapeuții ar fi nevoiți să aibă mai mulți pacienți și nu ar putea acorda atenția necesară fiecăruia.

De asemenea, există temeri că pacienții care suferă de afecțiuni mai ușoare ar fi tratați mai mult timp decât este necesar, ceea ce ar duce la o utilizare ineficientă a resurselor și la creșterea costurilor în domeniul sănătății mentale.

Soluții propuse

Pentru a rezolva această problemă, este necesară o abordare echilibrată. Deși ar fi benefic să existe mai mulți terapeuți disponibili pentru a reduce timpul de așteptare, este important să se asigure că calitatea îngrijirii nu este afectată. Aceasta poate fi realizată prin creșterea investițiilor în formarea și pregătirea terapeuților, astfel încât aceștia să poată să ofere îngrijire de înaltă calitate într-un număr mai mare de cazuri.

De asemenea, o soluție viabilă ar fi o mai bună planificare și coordonare între autorități și instituții, astfel încât pacienții să fie direcționați către terapeuți disponibili mai rapid și mai eficient, evitând astfel perioadele de așteptare lungi și inutile.

Concluzii

În concluzie, problema lipsei de terapeuți în domeniul sănătății mentale este una complexă, care necesită un efort comun pentru a găsi soluții viabile. Este important să se asigure accesul la îngrijire adecvată pentru toți pacienții și să se promoveze formarea și investițiile în această direcție. Prin colaborare și implicare activă, putem îmbunătăți sistemul și asigura un viitor mai bun pentru toți cei care au nevoie de ajutor în domeniul sănătății mentale.

În cele din urmă, este esențial să nu uităm cât de importantă este să se ofere sprijin și să se consolideze speranța în rândul pacienților în lupta lor cu afecțiunile mentale.

Sursă: Psychologie Heute

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite