AcasăȘtiri generaleO cantitate moderată de bere îți hrănește sănătatea, concluzionează cercetătorii chinezi!

O cantitate moderată de bere îți hrănește sănătatea, concluzionează cercetătorii chinezi!

O cantitate moderată de bere îți hrănește sănătatea, concluzionează cercetătorii chinezi!

Beneficiile consumului moderat de bere pentru sănătate

Consumul moderat de bere poate fi benefic pentru sănătatea noastră, conform unui studiu realizat de Universitatea de Medicină din Dalian, China. Acest studiu a descoperit că berea poate stimula sistemul imunitar și poate contribui la sănătatea intestinală.

Beneficiile pentru sistemul imunitar

  • Berea conține numeroase bacterii sănătoase care promovează sănătatea intestinală.
  • 80% din celulele imunitare se găsesc în intestin, iar berea poate stimula activitatea acestor celule.
  • Ingredientele-cheie din bere, cum ar fi polifenolii, fibrele și etanolul, au efecte benefice în ceea ce privește sistemul imunitar, mai bune decât cele ale probioticelor.

Berea și sănătatea intestinală

Ingredientele prezente în bere, precum polifenolii, fibrele și etanolul, au o influență pozitivă asupra sănătății intestinale. Aceste componente ajută la menținerea unui echilibru între bacteriile benefice și cele patogene din tractul intestinal. Consumul moderat de bere poate contribui astfel la prevenirea bolilor intestinale și la îmbunătățirea funcționării intestinului.

Beneficiile pentru sănătate

Pe lângă beneficiile pentru sistemul imunitar și sănătatea intestinală, consumul moderat de bere poate avea și alte efecte benefice asupra sănătății noastre:

  • Reducerea riscului de boli de inimă: Studiile au arătat că un consum moderat de bere poate reduce riscul de boli cardiovasculare și de accident vascular cerebral.
  • Prevenirea formării cheagurilor de sânge: Berea conține substanțe care pot preveni formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de tromboză.
  • Protecția împotriva afecțiunilor renale: Anumite substanțe găsite în bere pot ajuta la prevenirea formării calculilor renali.

Recomandări pentru consumul moderat de bere

Cu toate aceste beneficii, este important să reținem că consumul de bere trebuie să fie moderat. Consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative asupra sănătății noastre.

Iată câteva recomandări pentru consumul moderat de bere:

  • Consumați cu moderație: Limitați consumul de bere la 1-2 băuturi pe zi pentru bărbați și la maxim 1 băutură pe zi pentru femei.
  • Păstrați echilibrul: Nu înlocuiți alte alimente nutritive cu bere, ci consumați-o ca parte a unei diete echilibrate.
  • Consultați un specialist: Dacă aveți probleme de sănătate sau luați medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma bere.

Concluzie

Studiul realizat de Universitatea de Medicină din Dalian, China, evidențiază faptul că consumul moderat de bere poate avea beneficii pentru sănătatea noastră, în special pentru sistemul imunitar și sănătatea intestinală. Cu toate acestea, este important să ne amintim că moderarea este cheia. Consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative asupra sănătății noastre, așa că este important să consumăm berea cu moderație și să avem grijă de stilul de viață sănătos în ansamblu.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite