AcasăLife styleNutrițieHemoroizii externi sunt un coșmar! Cum scăpăm de ei?

Hemoroizii externi sunt un coșmar! Cum scăpăm de ei?

Hemoroizii externi sunt un coșmar! Cum scăpăm de ei?

Remedii eficiente pentru tratarea hemoroizilor externi

Hemoroizii externi reprezintă o afecțiune comună care poate pune în dificultate calitatea vieții pentru mulți oameni. Aceștia se manifestă prin apariția de umflături mici în zona anusului, care provoacă sângerări și mâncărimi neplăcute. Însă există soluții eficiente pentru tratarea hemoroizilor externi la domiciliu, care pot aduce alinare și ameliorare.

Ce sunt hemoroizii externi și care sunt cauzele comune?

Hemoroizii externi sunt vene umflate în zona anusului și a rectului inferior. Aceștia se dezvoltă atunci când presiunea din această zonă crește, ceea ce poate avea mai multe cauze. Unul dintre factorii comuni care pot duce la apariția hemoroizilor este încordarea în timpul mișcărilor intestinale, în special în cazul constipației.

O altă cauză frecventă a hemoroizilor externi este graviditatea, deoarece presiunea exercitată de fătul în creștere asupra venelor pelvine poate duce la formarea și umflarea acestora. De asemenea, stilul de viață sedentar, dieta neechilibrată sau obezitatea pot favoriza dezvoltarea hemoroizilor.

Cum poate scăpa o persoană de hemoroizii externi?

În cazul în care hemoroizii externi nu provoacă probleme severe și nu se dezvoltă cheaguri de sânge, există o serie de remedii simple pe care le puteți aplica la domiciliu pentru a ameliora simptomele. Acestea includ:

  • Băi calde – faceți băi de șezut în apă caldă pentru a reduce inflamația și a calma disconfortul.
  • Comprese reci – aplicați comprese reci pe zona afectată pentru a reduce umflarea și a atenua senzația de mâncărime.
  • Aplicații topice – utilizați creme sau unguente speciale care conțin ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii și calmante.

Este important să menționăm că aceste remedii pot fi eficiente în cazul hemoroizilor externi în stadii incipiente. Dacă simptomele persistă sau devin mai severe, este recomandat să consultați un medic specialist pentru evaluare și tratament adecvat.

Care sunt opțiunile de tratament recomandate de medici?

În cazul în care hemoroizii externi provoacă dureri intense sau se dezvoltă cheaguri de sânge (trombi), un medic poate recomanda tratamente mai specifice. Acestea pot include:

  • Tratamentul cu supozitoare sau unguente – acestea pot fi prescrise pentru a reduce inflamația și a ameliora simptomele.
  • Procedura de ligaturare cu benzi elastice – această intervenție presupune aplicarea unei benzi elastice la bază pentru a opri circulația sângelui către hemoroid, determinându-l să se usuce și să cadă în mod natural.
  • Chirurgia – în unele cazuri, medicul poate recomanda îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor, în special în situațiile mai grave sau care nu răspund la alte tratamente.

Alegerea tratamentului potrivit depinde de severitatea simptomelor și de recomandarea medicului. Este important să nu neglijăm semnele și simptomele hemoroizilor externi și să căutăm tratament în timp util pentru a evita complicatiile pe termen lung.

Cum putem preveni apariția hemoroizilor externi?

Pentru a preveni apariția hemoroizilor externi sau pentru a reduce recurența acestora, este important să adoptăm un stil de viață sănătos și să respectăm următoarele măsuri preventive:

  • Mentineti o dieta echilibrata si bogata in fibre – consumul de fructe, legume si alte alimente bogate in fibre faciliteaza digestia si previne constipatia.
  • Evitati statul prelungit pe toaleta – folositi toaleta doar atunci cand aveți nevoie și evitați să citiți sau să stați mult timp pe toaletă, deoarece acest lucru crește presiunea asupra venelor anale.
  • Efectuati exercitii fizice regulate – activitatea fizică ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației.
  • Evitati efortul excesiv în timpul defecatiei – nu tensionați prea mult în timpul mișcărilor intestinale, deoarece acest lucru poate provoca presiune excesivă asupra venelor anorectale.

Prevenția și identificarea timpurie a hemoroizilor externi pot fi cheia pentru menținerea unei sănătați bune și a unei calități bune a vieții. Cu ajutorul unui stil de viață sănătos și a unor măsuri preventive adecvate, putem reduce riscul și impactul acestei afecțiuni neplăcute.

Concluzie

Hemoroizii externi pot fi o problemă neplăcută și dureroasă, dar există o serie de soluții pe care le putem aplica pentru a găsi alinare la domiciliu. Băile calde, compresele reci și aplicațiile topice pot ameliora simptomele și disconfortul cauzat de hemoroizi. În cazurile mai severe, este important să căutăm consult medical pentru a beneficia de tratamente adecvate și a evita complicatiile.

Pentru a preveni apariția și recurența hemoroizilor externi, trebuie să încercăm să adoptăm un stil de viață sănătos și să luăm în considerare măsurile preventive recomandate. Prevenția și tratamentul precoce sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți bune și a unei calități bune a vieții.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite