AcasăȘtiri generaleAtenție: Atac de cord în doar 24 h!

Atenție: Atac de cord în doar 24 h!

Atenție: Atac de cord în doar 24 h!

Un nou studiu dezvăluie semnele prevestitoare ale atacului de cord la pacienții cardiaci

Un studiu recent realizat de experții de la Smidt Heart Institute de la Cedars-Sinai din Los Angeles a adus la lumină informații importante despre semnele prevestitoare ale atacului de cord la pacienții care suferă de afecțiuni cardiace. Potrivit cercetării lor, aproximativ 50% dintre pacienții care au suferit un atac de cord au resimțit un simptom fizic cu o zi înainte de eveniment. Iar ceea ce este interesant este faptul că bărbații și femeile prezintă semne distincte.

Femeile raportează dificultăți în respirație, bărbații simt dureri în piept

Potrivit concluziilor studiului, femeile prezintă adesea dificultăți în respirație înainte de a suferi un atac de cord, în timp ce bărbații raportează dureri în piept. Aceste semnale prevestitoare sunt distincte și evidente, fiind un indiciu important al iminenței unui atac de cord. Prin urmare, monitorizarea atentă a simptomelor este esențială pentru identificarea și intervenția în timp util.

Alte semne de avertizare de care trebuie să fim conștienți

Pe lângă dificultățile în respirație și durerile în piept, atât femeile cât și bărbații pot manifesta și alte semne prevestitoare ale unui atac de cord. Unul dintre aceste semne mai puțin obișnuite este transpirația abundentă, care poate apărea brusc și în cantități excesive. De asemenea, activitatea asemănătoare crizelor și senzația de neliniște pot indica și ele iminența unui atac de cord.

Pentru a preveni complicații grave și chiar decesul cauzat de atacul de cord, este vital ca pacienții care suferă de afecțiuni cardiace să fie conștienți de aceste semne și să acționeze în consecință. În cazul în care se manifestă unul sau mai multe dintre aceste simptome prevestitoare, este recomandat să se consulte imediat un specialist și să se urmeze instrucțiunile medicului.

Acest studiu reprezintă o contribuție importantă în domeniul sănătății cardiace, oferindu-ne o înțelegere mai bună a semnalelor prevestitoare ale atacului de cord. Informațiile obținute pot salva vieți și pot oferi pacienților suferinzi oportunitatea de a-și gestiona afecțiunea într-un mod mai eficient și preventiv.

Nu uitați că prevenția și monitorizarea simptomelor sunt cheia unei sănătăți cardiace optime. Stilul de viață sănătos, exercițiile regulate și o alimentație echilibrată sunt factori-cheie în prevenirea bolilor de inimă. Fiți atenți la semnele prevestitoare și acționați prompt pentru a vă proteja inima și bunăstarea generală.

Sursa: cugetliber.ro

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite