AcasăȘtiri pe orașeȘtiri CraiovaVaccinare compensată! O veste importantă începând cu 1 septembrie

Vaccinare compensată! O veste importantă începând cu 1 septembrie

Vaccinare compensată! O veste importantă începând cu 1 septembrie

Statul va compensa mai multe vaccinuri pentru populație

Mai multe vaccinuri urmează să fie compensate de stat, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Printre ele: cel gripal sau vaccinul varicelic. Compensarea va fi între 50 și 100%, în funcție de recomandările Comitetului Național de Vaccinologie.

Compensarea vaccinurilor pentru categoriile la risc

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că mai multe vaccinuri vor fi compensate de stat în urma noilor măsuri adoptate. Această decizie vine în sprijinul persoanelor vulnerabile, oferindu-le acces mai ușor și mai ieftin la vaccinuri esențiale.

Printre vaccinurile care vor fi compensate se numără vaccinul gripal și vaccinul varicelic. Acestea vor beneficia de o compensare între 50 și 100% în funcție de recomandările Comitetului Național de Vaccinologie.

Noul calendar de compensare

Potrivit ministrului Sănătății, aceste măsuri vor intra în vigoare imediat. Astfel, din luna septembrie, vaccinurile gripale vor putea fi decontate pentru categoriile de persoane la risc. Începând cu luna decembrie, vor fi compensate și celelalte vaccinuri esențiale, cum ar fi vaccinul pneumococic, meningococic, HPV, DTP, A Celular pentru adulți, vaccinul hepatitic B, vaccinul Rubeolă-Rujeolă-Oreon și vaccinul varicelic.

Decizia luată în ședința de guvern

Aprobarea listei cu vaccinurile care urmează a fi compensate s-a făcut în cadrul recentei ședințe de guvern din 31 august. Această măsură este parte a eforturilor autorităților de a asigura accesul la vaccinare pentru toate categoriile de populație, în special pentru persoanele vulnerabile.

Pentru a beneficia de compensarea vaccinurilor, fiecare persoană trebuie să solicite o rețetă de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

Beneficii pentru populație

Compensarea vaccinurilor aduce o serie de beneficii pentru populație:

  • Acces mai ușor: Prin compensarea vaccinurilor, acestea vor fi mai accesibile pentru populație, în special pentru persoanele vulnerabile, care adesea întâmpină dificultăți financiare.
  • Protecție împotriva bolilor: Vaccinurile compensate oferă protecție împotriva unor boli precum gripa, varicela sau hepatita B. Prin creșterea acoperirii vaccinale, se reduce riscul de îmbolnăvire și se previne răspândirea acestor boli în comunitate.
  • Economii financiare: Compensarea vaccinurilor înseamnă că costurile acestora vor fi suportate într-o proporție mai mare de către stat. Astfel, populația va avea parte de economii financiare semnificative atunci când doresc să se vaccineze.

Concluzie

Decizia de a compensa mai multe vaccinuri de către stat vine în sprijinul populației și are ca principal obiectiv asigurarea accesului la vaccinuri esențiale pentru toate categoriile de persoane. Această măsură va duce la creșterea acoperirii vaccinale, reducerea riscului de îmbolnăvire și economii financiare semnificative pentru populație. Asigurarea unei imunități colective este esențială pentru prevenirea răspândirii bolilor și menținerea unei societăți sănătoase.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite