AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Târgu MureșBreaking News: Suspiciunea de ANTRAX din Mureș, demolată de DSP! Descoperirea uimitoare...

Breaking News: Suspiciunea de ANTRAX din Mureș, demolată de DSP! Descoperirea uimitoare care a uluit toți experții!

Breaking News: Suspiciunea de ANTRAX din Mureș, demolată de DSP! Descoperirea uimitoare care a uluit toți experții!

Actualizare: Suspiciunea de infecție cu antrax în Mureș a fost infirmată de DSP

Actualizare ora 15:10

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a informat că suspiciunea de infecție cu Bacillus anthracis la două persoane de sex masculin, în vârstă de 46 și 54 de ani, a fost infirmată. DSP a recoltat probe biologice de la aceste persoane pentru a identifica agentul etiologic. Potrivit DSP, rezultatele nu confirmă infecția cu Bacillus anthracis, dar ancheta epidemiologică este în desfășurare până la primirea tuturor rezultatelor de laborator, inclusiv a hemoculturii și examenului…

Introducere

Antraxul, cunoscut și sub denumirea de carbunelul, este o boală infecțioasă cauzată de bacteriile din specia Bacillus anthracis. Această infecție este rar întâlnită la oameni, însă poate avea consecințe grave. Recent, s-a ridicat suspiciunea de cazuri de antrax în județul Mureș. Vom prezenta mai jos ultimele informații referitoare la acest caz și rezultatele obținute de Direcția de Sănătate Publică Mureș.

Informații actualizate

Conform unei informări venite în urmă cu puțin timp de la Direcția de Sănătate Publică Mureș, suspiciunea de infecție cu Bacillus anthracis a două persoane din Mureș a fost infirmată. Aceste două persoane, în vârstă de 46 și 54 de ani, au fost testate și li s-au recoltat probe biologice pentru a identifica agentul etiologic. Potrivit DSP, rezultatele obținute nu confirmă infecția cu Bacillus anthracis.

Chiar dacă rezultatele inițiale au fost negative, ancheta epidemiologică continuă până la obținerea tuturor rezultatelor de laborator, inclusiv a hemoculturii și a examenului…

Desfășurarea anchetei

Organizarea și desfășurarea anchetei epidemiologice sunt esențiale pentru a identifica factorii de risc și pentru a preveni răspândirea potențială a bolii. Echipele medicale și autoritățile sanitare lucrează împreună pentru a investiga cazurile suspecte și pentru a evalua nivelul de expunere a celor afectați.

În cazul specific al suspiciunii de antrax din Mureș, DSP a acționat rapid, colectând probe biologice de la pacienți și efectuând analize de laborator pentru a confirma sau infirma infecția. Rezultatele obținute până în prezent indică absența infecției cu Bacillus anthracis, ceea ce este un semn pozitiv pentru comunitatea locală.

Semne și simptome ale infecției cu Bacillus anthracis

 • Febre înaltă
 • Dureri abdominale severe
 • Greață și vărsături
 • Dificultăți de respirație
 • Umflarea ganglionilor limfatici
 • Leziuni cutanate specifice, cum ar fi înroșirea și apariția unor bășici

Dacă prezentați aceste simptome și aveți motive să credeți că ați putea fi expus antraxului, este important să solicitați imediat asistență medicală.

Prevenirea infecției cu Bacillus anthracis

Pentru a preveni infecția cu Bacillus anthracis, este recomandat să:

 • Evitați contactul cu animale moarte sau cu produse de origine animală posibil infectate
 • Protejați-vă pielea în timpul manipulării animalelor sau produselor de origine animală
 • Igiena personală regulată, inclusiv spălarea mâinilor cu apă și săpun
 • Evitați consumul de carne insuficient gătită
 • Urmați indicațiile autorităților sanitare în cazul suspiciunii de infecție sau epidemie

Concluzii

DSP Mureș a infirmat suspiciunea de infecție cu Bacillus anthracis în cazul celor două persoane din județul Mureș. Cu toate acestea, ancheta epidemiologică continuă pentru a confirma rezultatele și pentru a identifica posibilele surse de contaminare. Este important ca populația să fie informată și să respecte măsurile de prevenție recomandate pentru a evita răspândirea bolilor infecțioase. Dacă prezentați simptome specifice sau aveți îngrijorări, este esențial să căutați asistență medicală pentru evaluare și tratament adecvat.

Sursa informațiilor: Direcția de Sănătate Publică Mureș

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite