AcasăȘtiri generaleMortalitatea bebelușilor în România s-a înjumătățit, în ultimul deceniu

Mortalitatea bebelușilor în România s-a înjumătățit, în ultimul deceniu

Mortalitatea bebelușilor în România s-a înjumătățit, în ultimul deceniu

Article

Uniunea Europeană se confruntă cu o rată ridicată de mortalitate infantilă în Malta și România: Progrese realizate și drumul spre îmbunătățire

Rata ridicată de mortalitate infantilă în Malta și România

Conform datelor publicate de Eurostat, în 2017, Malta și România au avut cele mai ridicate rate de mortalitate infantilă din Uniunea Europeană (UE). Ambele țări au înregistrat 6,7 decese la 1.000 de copii născuți vii, aproape dublu față de media UE de 3,6 decese la 1.000 de copii născuți vii. Aceste cifre alarmante necesită atenție și acțiuni urgente pentru a reduce pierderile de vieți precoce în aceste țări.

Progrese semnificative în reducerea ratei de mortalitate infantilă în România

Potrivit datelor Eurostat, în ultimul deceniu, România a înregistrat cele mai semnificative progrese în reducerea ratei de mortalitate infantilă. Rata deceselor la 1.000 de copii născuți vii a scăzut cu șase copii, de la 12 în 2007 la 6,7 în 2017. Acesta este un semnal pozitiv că măsurile și politicile implementate au început să dea roade, dar există în continuare provocări care necesită soluții pentru a îmbunătăți și mai mult rezultatele.

România și Malta se angajează în îmbunătățirea ratei de mortalitate infantilă

Chiar dacă progresele din România sunt încurajatoare, țara se confruntă în continuare cu provocări majore în domeniul sănătății infantile. Guvernul român a luat măsuri pentru a aborda această problemă, inclusiv investiții în infrastructura medicală, introducerea de programe de educație pentru mamici și promovarea vaccinării din timpul sarcinii. Aceste eforturi sunt esențiale pentru a reduce numărul de decese și a îmbunătăți sănătatea copiilor în România.

Mai mult, Malta, cealaltă țară cu o rată ridicată de mortalitate infantilă, a fost conștientă de această problemă și a implementat o serie de măsuri. Ministerul Sănătății din Malta a dezvoltat un plan național de sănătate pentru a reduce mortalitatea infantilă și a crește calitatea asistenței medicale pentru mame și copii. Aceste strategii pot juca un rol crucial în reducerea ratei de mortalitate infantilă în Malta și îmbunătățirea sănătății generale a populației tinere.

Drumul spre îmbunătățire

Pentru a reduce rata de mortalitate infantilă în Malta și România, este necesară o abordare cuprinzătoare care să adreseze multiplele factori care contribuie la această problemă. Iată câteva măsuri cheie care pot fi luate în considerare:

  • Investiții în infrastructura medicală și asigurarea accesului la servicii de calitate pentru mamici și copii.
  • Educație și conștientizare extinse pentru mame și familii cu privire la igiena, nutriția și importanța îngrijirii medicale regulate.
  • Promovarea vaccinării și furnizarea de vaccinuri gratuite și eficiente pentru copii.
  • Dezvoltarea și implementarea unor programe de asistență medicală prenatală pentru a sprijini femeile în timpul sarcinii și a minimiza riscurile.
  • Monitorizarea regulată a sănătății copiilor și furnizarea de tratament prompt în cazul apariției unor afecțiuni.

Prin abordarea acestor măsuri, Malta și România pot să avanseze către îmbunătățirea ratei de mortalitate infantilă și să creeze un viitor mai sănătos pentru noile generații.

Concluzii

Sănătatea și bunăstarea copiilor trebuie să fie o prioritate pentru orice societate. Rata ridicată de mortalitate infantilă în Malta și România indică nevoia imperioasă de măsuri concrete și coordonate pentru a rezolva această problemă. Deși România a înregistrat progrese semnificative, încă mai sunt obstacole de depășit. Investițiile în infrastructură medicală, educația mamelor și promovarea vaccinării pot duce la îmbunătățiri semnificative.

Malta și România ar trebui să coopereze și să învețe unul de la celălalt pentru a implementa cele mai bune practici și pentru a profita de experiența altor țări care au reușit să reducă ratele lor de mortalitate infantilă. Prin abordarea în comun și soluțiile adecvate, aceste țări pot îmbunătăți sănătatea și viața copiilor lor și pot construi un viitor mai luminos pentru societatea lor în ansamblu.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite