AcasăȘtiri generaleDurerile menstruale: când sunt surprinzător de uzuale și când ar trebui să-ți...

Durerile menstruale: când sunt surprinzător de uzuale și când ar trebui să-ți aprinzi beculețul roșu

Durerile menstruale: când sunt surprinzător de uzuale și când ar trebui să-ți aprinzi beculețul roșu

Durerile menstruale: când sunt anormale și când nu

Fiecare femeie trece prin asemenea momente, iar atunci este important să îți dai seama ce anume poți face pentru a le diminua. Pentru foarte multe dintre femei, durerile menstruale sunt cu adevărat incomode, iar în cazul în care ele se intensifică, ar trebui să discuți cu un specialist.

Cum să recunoști durerile menstruale anormale

Durerile menstruale sunt o parte naturală a ciclului menstrual al unei femei. Cu toate acestea, uneori, aceste dureri pot deveni atât de severe încât interferă cu activitățile zilnice și afectează calitatea vieții. În astfel de cazuri, este important să recunoaștem semnele care indică faptul că durerile menstruale sunt anormale și nu ar trebui ignorate.

1. Dureri intense și prelungite

  • Dacă durerile menstruale durează mai mult decât câteva zile și nu se ameliorează cu tratamente obișnuite precum medicamentele antiinflamatoare sau aplicarea de căldură, atunci este posibil să fie vorba despre dureri menstruale anormale.

2. Pierderea activității zilnice

  • Dacă durerile menstruale te împiedică să îți desfășori activitățile obișnuite, cum ar fi mergerea la școală sau la locul de muncă, atunci este un semn că acestea pot fi anormale.

3. Simptome asociate

  • Durerile menstruale anormale pot fi însoțite de alte simptome neobișnuite, cum ar fi greața, vărsăturile, stări de oboseală intensă sau chiar leșin.

Când să consulți un specialist

Dacă te confrunți cu dureri menstruale anormale, este important să consulți un medic pentru un diagnostic adecvat și pentru a exclude alte condiții medicale subiacente. Un specialist în sănătatea femeilor, cum ar fi un ginecolog sau un obstetrician, poate evalua simptomele tale și poate recomanda tratamente adecvate pentru a ameliora durerile menstruale și a îmbunătăți calitatea vieții tale.

În plus, un medic poate efectua investigații suplimentare pentru a exclude afecțiuni mai grave care pot cauza dureri menstruale anormale, cum ar fi endometrioza sau fibroamele uterine.

Gestionarea durerilor menstruale

Pentru a diminua durerile menstruale și a-ți îmbunătăți confortul, există o serie de măsuri pe care le poți lua:

1. Aplică căldură

  • Aplicarea căldurii pe abdomenul inferior poate ajuta la relaxarea mușchilor și la ameliorarea durerilor menstruale. Poți folosi o sticlă cu apă caldă sau o pernă termică pentru a obține efectul dorit.

2. Medicamente

  • Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul, pot fi eficiente în reducerea inflamației și a durerii menstruale. Este important să consulți un medic înainte de a lua orice medicament și să respecți doza recomandată.

3. Exerciții fizice

  • Efectuarea unor exerciții fizice ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau yoga, poate ajuta la eliberarea endorfinelor, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”, care poate reduce disconfortul și tensiunea asociate cu durerile menstruale.

Concluzie

Durerile menstruale pot fi incomode și, uneori, pot deveni anormale. Recunoașterea semnelor că durerile menstruale sunt anormale este importantă pentru a avea o calitate mai bună a vieții. Consultul unui specialist în sănătatea femeilor și adoptarea unor măsuri de gestionare adecvate pot ajuta la ameliorarea durerilor menstruale și la menținerea unei vieți active și pline de energie.

Nu ignora durerile menstruale anormale și ia măsuri pentru a-ți îmbunătăți starea de bine. Fii responsabilă față de sănătatea ta și cere ajutorul unui medic atunci când este necesar.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite