AcasăTerapiiPsihologieCum să te vindeci de respingere (fără să te descurajezi)

Cum să te vindeci de respingere (fără să te descurajezi)

Cum să te vindeci de respingere (fără să te descurajezi)

„Acesta este un moment de suferință. Suferința face parte din viață. Să fiu bun cu mine în acest moment. Să-mi ofer compasiunea de care am nevoie.” ~ Kristen Neff

Bărbatul frumos cu care ieșeam s-a așezat în fotoliu pentru a povesti o poveste dificilă. Ne aflam în podul meu, iar el evita contactul vizual. Am studiat simetria bărbiei sale în timp ce vorbea.

„Am făcut ceva stupid”, a spus el.

Am crezut că îmi mărturisește mie. Poate această intimitate ne va apropia. Poate că a văzut în altă parte, dar mă alege pe mine. M-am apropiat de el.

Există cineva altcineva, dar nu într-un mod în care m-aș fi gândit vreodată. Urâțenia mărturisirii lui era în contradicție cu percepția mea strălucitoare despre el.

Adăugând disonanței cognitive, la sfârșitul povestirii sale am fost uimită să aud cuvintele: „de aceea nu te mai pot vedea”.

Mi-au tremurat mâinile. Am lăsat paharul meu cu vin…

Acceptarea suferinței: Cum să fim blânzi cu noi înșine

Viața este plină de momente dificile și suferință este parte integrantă a existenței noastre. În momentele în care traversăm suferință, este esențial să ne tratăm pe noi înșine cu amabilitate și compasiune. Aceasta este lecția pe care ne-o împărtășește psihologul Kristen Neff în înțelepciunea sa: „Acesta este un moment de suferință. Suferința face parte din viață. Să fiu bun cu mine în acest moment. Să-mi ofer compasiunea de care am nevoie”.

Eseul unei revelații dureroase

În povestea prezentată mai sus, personajul nostru se confruntă cu momentul în care iubitul său îi mărturisește un secret tulburător și se desparte de ea. În timp ce ne plasăm în situația ei, putem înțelege nevoia de a găsi o cale de a trece peste suferință și de a se trata cu compasiune. Această poveste poate servi ca punct de plecare pentru explorarea modului în care putem să ne gestionăm propria suferință și să ne oferim compasiune în momentele dificile.

Acceptarea și compasiunea personală

Acceptarea că suferința este parte din viață este primul pas în direcția eliberării de durere și îngrijorare. Atunci când ne confruntăm cu situații dificile sau dezamăgiri, este important să ne amintim că acestea sunt experiențe normale și că nu suntem singuri în trairea lor. Este incontestabil că suferința face parte din condiția umană. Așadar, în loc să ne judecăm și să ne criticăm pe noi înșine, putem alege să ne tratăm cu amabilitate și să ne oferim compasiunea de care avem nevoie.

Gestionarea suferinței prin auto-reflexie

O abordare utilă pentru a ne trata cu compasiune în momentele de suferință poate fi întrebarea: „Ce nevoi am în acest moment și cum pot să mi le îndeplinesc?” Auto-reflexia ne ajută să explorăm cu sinceritate și înțelegere propria stare emoțională. Putem acorda timp pentru a identifica ce anume ne-ar putea ajuta să ne simțim mai bine, să ne vindecăm și să mergem înainte. Aceasta poate include activități care ne relaxează, ca terapie prin artă sau practica de mindfulness.

Exemplul lui Kristen Neff: Auto-compassionarea

Kristen Neff este un psiholog și cercetător care a adus în atenția publicului importanța auto-compasiunii. Prin propria sa experiență și cercetare, Neff a demonstrat că auto-compassionarea este un instrument puternic în gestionarea suferinței și în creșterea rezilienței emoționale. Să ne oferim nouă înșine compasiune în momentele de suferință nu înseamnă că suntem slabi sau lipsiți de voință, ci dimpotrivă, este o dovadă de curaj și îngrijire pentru noi înșine.

Puterea acceptării și compasiunii

Când suferința apare în viețile noastre, este natural să căutăm soluții și rezolvări rapide. Totuși, de multe ori, compasiunea față de noi înșine poate avea un impact mai profund și durabil. Acceptarea și înțelegerea că suferința face parte din viață ne oferă o perspectivă mai largă și ne poate ajuta să trecem prin momentele dificile cu blândețe și compasiune. Prin cultivarea grijii și compasiunii, ne deschidem către o recuperare autentică și ne dăm șansa de a învăța și a crește din experiențele noastre.

Rezumat

Suferința face parte integrantă din viața noastră și înțelegerea acestui fapt este un pas esențial spre gestionarea și depășirea ei. Prin practicarea compasiunii față de noi înșine în momentele dificile, putem găsi alinare și putere interioară. Kristen Neff ne amintește că suntem în drept să ne oferim nouă înșine compasiunea de care avem nevoie și că aceasta nu este doar un semn de slăbiciune, ci un act de curaj și îngrijire de sine. By practicing self-compassion in difficult times, we can find comfort and inner strength. Kristen Neff reminds us that we are entitled to give ourselves the compassion we need and that it is not a sign of weakness, but an act of courage and self-care.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite