AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiŞapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate! Descoperă...

Şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate! Descoperă mai multe despre această ameninţare!

Şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate! Descoperă mai multe despre această ameninţare!

Cazurile de infecție cu virusul West Nile cresc în România: Ce trebuie să știm și cum ne putem proteja

În ciuda eforturilor de prevenție și control, cazurile de infecție cu virusul West Nile sunt în creștere în România. În perioada de supraveghere a acestei afecțiuni, au fost confirmate șapte cazuri și un caz probabil. Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică atrag atenția asupra importanței protecției împotriva țânțarilor purtători ai virusului și oferă sfaturi și recomandări pentru a evita infecția.

Infecția cu virusul West Nile: Ce trebuie să știm

Virusul West Nile este un virus care se transmite prin intermediul înțepăturilor de țânțari infectați. De obicei, țânțarii se infectează prin hrănirea cu sânge de la păsări infectate, apoi pot transmite virusul și oamenilor.

Simptomele infecției cu virusul West Nile pot varia de la forma asimptomatică (fără simptome) până la forme severe care pot pune în pericol viața. Cele mai frecvente simptome includ febră, dureri de cap, oboseală, dureri musculare, înroșirea pielii și erupții cutanate. În cazurile severe, infecția poate duce la meningită sau encefalită, inflamații severe ale creierului și măduvei spinării.

Cazurile confirmate în România

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în perioada dintre 6 iunie și 17 august, au fost confirmate șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile în România. De asemenea, există un caz probabil.

Din păcate, au fost înregistrate și trei decese cauzate de infecția cu acest virus. Cele trei persoane care au decedat proveneau din județele Satu Mare, Ilfov și Dolj.

Distribuția cazurilor în România este următoarea: două cazuri în București și în județele Dolj și Ilfov, un caz în județele Satu Mare și Galați, precum și un caz de expunere dublă în București și județul Tulcea.

Cum ne putem proteja împotriva virusului West Nile

Pentru a evita infecția cu virusul West Nile, este important să luăm măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de țânțari:

  • Purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, în special în zonele cu mulți țânțari.
  • Folosim repelenți pe bază de DEET pe piele expusă și pe haine conform instrucțiunilor.
  • Instalăm plase de protecție la ferestre și uși pentru a împiedica intrarea țânțarilor în locuință.
  • Evităm zonele cu apă stătătoare, unde țânțarii se înmulțesc.
  • Golim și curățăm regulat recipientele cu apă, cum ar fi vasele de flori, pentru a reduce posibilitatea de reproducere a țânțarilor.

Conclusion

Infecția cu virusul West Nile este o afecțiune serioasă, iar cazurile în România sunt în creștere. Este important să fim conștienți de riscuri și să luăm măsuri de protecție adecvate pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi. Respectarea recomandărilor specialiștilor în sănătate publică, precum evitarea expunerii la țânțari și utilizarea măsurilor de protecție împotriva înțepăturilor, ne poate ajuta să prevenim infecția. Informarea și adoptarea unor practici responsabile ne pot ajuta să rămânem sănătoși în fața acestei amenințări de sănătate publică.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite