AcasăȘtiri generalePeste 3.000 de studenți dornici pătrunde in lumea medicală la UMF "Carol...

Peste 3.000 de studenți dornici pătrunde in lumea medicală la UMF „Carol Davila” Bucureşti!

Peste 3.000 de studenți dornici pătrunde in lumea medicală la UMF „Carol Davila” Bucureşti!
Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Situaţia admiterii în anul universitar 2019-2020

An de an, concurenţa pentru admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti este extrem de mare. În acest an, reprezentanţii universităţii au anunţat numere impresionante în ceea ce priveşte înscrierile.

Conform datelor oficiale, pentru cele 1.154 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi cele 310 locuri cu taxă, scoase la concurs de Ministerul Educaţiei, s-au înscris nu mai puțin de 3.058 de candidaţi. Printre aceştia, s-au remarcat 19 absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat şi 31 de olimpici naţionali sau internaţionali. Aceste cifre ne demonstrează nivelul ridicat al concurenţei şi importanţa instituţiei în domeniul medical.

Repartizarea cifrei de şcolarizare

Facultatea de Medicină este o opţiune populară printre candidaţi. Pentru specializarea „Medicină”, s-au alocat 360 de credite cu o durată de 6 ani de studiu, oferind astfel 650 de locuri. Aceasta reprezintă o parte semnificativă din totalul locurilor oferite pentru admiterea în acest an.

Reprezentanţii universităţii au reiterat că admiterea la programul de Medicină este foarte competitivă. Candidaţii trebuie să aibă o pregătire academică solidă, întrucât numărul de locuri nu poate acoperi cererea mare. Cu toate acestea, universitatea încurajează toţi cei interesaţi să îşi depună dosarele de înscriere şi să îşi urmeze visul de a deveni medici în cadrul prestigioasei instituţii de învăţământ medical.

Perspectiva viitorilor studenţi

Pentru cei care aspiră să studieze Medicina la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, acest proces de admitere este o provocare. Este important să se pregătească temeinic pentru examenul de admitere, acordând atenţie deosebită materiilor obligatorii şi testelor practice.

De asemenea, este esenţial să deţină cunoştinţe solide în ştiinţele naturale şi să demonstreze aptitudini specifice pentru profesia medicală, cum ar fi empatia, comunicarea, rezolvarea de probleme şi lucrul în echipă.

Pentru a se pregăti eficient, viitorii studenţi pot beneficia de resursele oferite de universitate, precum cursuri de pregătire, tutoriale sau materiale educaţionale. De asemenea, participarea la programe extracurriculare, precum voluntariatul sau stagii în domeniul medical, poate consolida aplicaţia şi spori şansele de admitere.

Concluzii

Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti reprezintă un obiectiv ambiţios pentru mulţi tineri dornici să urmeze o carieră în domeniul medical. Este important să înţelegem că acest proces este competitiv şi necesită o pregătire temeinică. Cu toate acestea, reprezentanţii universităţii încurajează toţi candidaţii să depună dosarele de înscriere, oferind astfel şansa de a se alătura unei comunităţi de elită de medici şi oportunitatea de a se dezvolta profesional într-un mediu prestigios.

Pregătirea adecvată, pasiunea şi dedicarea sunt elementele cheie pentru a reuşi în acest obiectiv. Astfel, îi încurajăm pe toţi cei interesaţi să îşi urmeze visul de a studia la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, investind în educaţia lor, iar la final vor fi pregătiţi să ofere servicii medicale de înaltă calitate şi să aducă contribuţii valoroase în domeniul sănătăţii.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite