AcasăȘtiri generaleMuzeul Mütter din Philadelphia își revizuiește caracterul "electrizant", căutând o abordare mai...

Muzeul Mütter din Philadelphia își revizuiește caracterul „electrizant”, căutând o abordare mai subtilă.

Muzeul Mütter din Philadelphia își revizuiește caracterul „electrizant”, căutând o abordare mai subtilă.
Descoperă Muzeul Mütter

Muzeul Mütter, un depozit de exponate medicale excentrice și arcanuri din secolul al XIX-lea la Colegiul Medicilor din Philadelphia, atrage până la 160.000 de vizitatori pe an. Printre exemplarele anatomice și patologice expuse se numără cranii corodate de sifilis; coloane vertebrale deformate de rahitism; schelete deformate de corsete; fături microcefalici; un bebeluș cu două capete; un picior legat din China; un chist ovarian de dimensiunea unui câine terrier Jack Russell; tumora de maxilar a lui Grover Cleveland; ficatul care a unit „geamănii Siamezi” originali, Cheng și Eng Bunker; și cadavrul conservat al Doamnei Sapă, ale cărei țesuturi grase s-au descompus într-o substanță de culoare asfalt, numită adipocer.

„Oamenii sunt pur și simplu mai interesați, intrinsec, de lucrurile neobișnuite”, a declarat Dean Richardson, profesor de chirurgie veterinară la Școala de Medicină a Universității din Pennsylvania.

Muzeul Mütter atrage cu exponatele sale fascinante

În inima Philadelphiei, vizitatorii se pot bucura de o experiență extraordinară în cadrul Muzeului Mütter. Acest muzeu, situat în incinta Colegiului Medicilor din Philadelphia, găzduiește o colecție impresionantă de exponate medicale inedite din secolul al XIX-lea.

De la cranii corodate de sifilis până la schelete deformate de corsete și tumori ale unor personalități istorice, Muzeul Mütter oferă o călătorie fascinantă în lumea medicinei și a anatomiei anormale. Cu aproximativ 160.000 de vizitatori anual, acest loc captivant a devenit o atracție de top în Philadelphia pentru pasionații de istorie medicală și curioși care își doresc să exploreze aspecte mai puțin obișnuite ale corpului uman.

Exponate remarcabile și povești tulburătoare

Printre cele mai notabile exponate de la Muzeul Mütter se numără:

  • Craniile corodate de sifilis: Aceste craniumuri dezvăluie efectele devastatoare ale acestei boli venerice și oferă o perspectivă tulburătoare asupra modului în care boala afectează structura osoasă a capului.
  • Scheletele deformate de corsete: Acest exponat ilustrează impactul negativ al corsetelor strânse asupra posturii și structurii coloanei vertebrale. În secolul al XIX-lea, corsetele erau populare în rândul femeilor și erau legate strâns pentru a crea o siluetă ideală, însă rezultatele erau deformări permanente ale scheletului.
  • Tumora de maxilar a lui Grover Cleveland: Grover Cleveland, fostul președinte al SUA, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi îndepărtată o tumoare care afecta maxilarul. Această exponată oferă o perspectivă asupra problematicii medicale cu care s-au confruntat personalități istorice.

Descoperă poveștile tulburătoare din spatele exponatelor

Pe lângă exponatele în sine, Muzeul Mütter oferă o fascinantă privire în culisele istoriei medicale. Printre poveștile tulburătoare se numără:

  • Geamănii Siamezi: Exponatul reprezentând ficatul care i-a unit pe Cheng și Eng Bunker, cunoscuți ca „geamănii Siamezi”, demonstrează destinele extraordinare și provocările medicale unice cu care s-au confruntat acești bărbați.
  • Soap Lady: Această exponată dezvăluie povestea tragică a unei femei ale cărei țesuturi grase s-au transformat într-o substanță de culoare asfalt, numită adipocer. Descoperirea acestei mumii decadente oferă informații prețioase despre procesul de descompunere.

Intră în lumea fascinantă a Muzeului Mütter

Muzeul Mütter este un loc de neratat pentru cei interesați de istoria medicinei și anatomiei anormale. Cu exponatele sale remarcabile și poveștile tulburătoare, acest reper din Philadelphia reușește să îmbine învățarea cu curiozitatea și fascinația.

Explorează lumea fascinantă a Muzeului Mütter, adâncindu-te în cunoașterea trecutului medical și descoperind frământările și victoriile care au influențat progresul în domeniul sănătății. Cu douăzeci de secțiuni interactive și numeroase exponate unice, vei avea parte de o experiență de neuitat și vei înțelege mai bine evoluția medicinei de-a lungul istoriei.

Concluzie

Muzeul Mütter este mai mult decât o colecție de exponate medicale rare și tulburătoare. Acesta oferă o fereastră fascinantă în lumea medicinei și a anatomiei anormale, dezvăluind povești despre durere, trăinicie și progres.

Cu o medie anuală de 160.000 de vizitatori, Muzeul Mütter demonstrează faptul că oamenii sunt intrinsec interesați de lucrurile neobișnuite și că explorarea medicinii și a anatomiei poate provoca curiozitatea și fascinația umană. Descoperă bogăția acestui muzeu unic și explorează trecutul medical cu ochii deschiși și mintea plină de curiozitate!


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite