AcasăȘtiri pe orașeȘtiri CraiovaDescoperă-ți riscul de diabet în farmaciile din Craiova!

Descoperă-ți riscul de diabet în farmaciile din Craiova!

Descoperă-ți riscul de diabet în farmaciile din Craiova!
Riscul de diabet zaharat și modalități de prevenire


Riscul de diabet zaharat și modalități de prevenire

În România, diabetul zaharat este o boală cu o incidență ridicată, dar vestea bună este că aproape 80% din cazuri pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Un proiect pilot desfășurat în 879 de farmacii din țară a evaluat riscul de diabet zaharat pentru peste 4000 de români. Rezultatele sunt îngrijorătoare, dar ne oferă și soluții concrete pentru a preveni această afecțiune.

Evaluați-vă riscul de diabet zaharat

Din cei care s-au evaluat până în prezent, 30,6% au un risc scăzut de a dezvolta diabet zaharat, 32,7% au un risc ușor ridicat, 15,6% au un risc moderat, 14,9% au un risc mare, iar 6,1% au un risc foarte mare. Este important să înțelegem aceste cifre și să ne evaluăm propriul risc pentru a putea lua măsuri preventive.

Farmaciile din Craiova implicate în proiect

Proiectul de evaluare a riscului de diabet zaharat tip 2 se desfășoară în cadrul unui parteneriat tripartit între Colegiul Farmaciștilor din România (CFR), Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). Acest proiect este realizat în numeroase farmacii din Craiova care se implică activ în identificarea riscului de diabet zaharat al populației locale.

Prevenirea diabetului zaharat

Având în vedere că majoritatea cazurilor de diabet zaharat pot fi prevenite, este esențial să adoptăm un stil de viață sănătos pentru a ne proteja sănătatea:

  • Mențineți o alimentație echilibrată și sănătoasă: Consumați fructe și legume proaspete, cereale integrale și proteine slabe. Evitați alimentele procesate și bogate în zahăr și sebuții.
  • Fiți activi fizic: Faceți exerciții moderate în mod regulat, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, înotul sau ciclismul. Aceste activități vă ajută să vă mențineți greutatea sub control și să îmbunătățiți sensibilitatea la insulină.
  • Eliminați sau reduceți consumul de alcool și tutun: Aceste substanțe pot crește riscul de diabet zaharat și pot afecta în mod negativ sănătatea în general.
  • Monitorizați-vă greutatea: Menținerea unei greutăți sănătoase este esențială în prevenirea diabetului zaharat și a altor afecțiuni asociate.
  • Efectuați controale medicale regulate: Mențineți o legătură strânsă cu medicul dumneavoastră și efectuați controale periodice pentru a identifica orice semn sau simptom al diabetului zaharat.

Concluzie

Diabetul zaharat este o boală serioasă, dar în cea mai mare parte, este evitabilă. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, putem reduce semnificativ riscul de a dezvolta diabet zaharat și a ne menține sănătatea. Analizând riscul personal și luând măsuri preventive, putem preveni apariția acestei boli și putea trăi o viață împlinită și sănătoasă.


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite