AcasăLife styleNutrițieDieta letală ce i-a răpit viața Samsonovei: riscurile unui regim cu alimente...

Dieta letală ce i-a răpit viața Samsonovei: riscurile unui regim cu alimente crude!

Dieta letală ce i-a răpit viața Samsonovei: riscurile unui regim cu alimente crude!

Moartea influencerei ruse Zhanna Samsonova

Cauza morții și influența dietei cu crudități

În urmă cu puțin timp, lumea a fost zguduită de moartea influencerului rus Zhanna Samsonova. Potrivit celor mai apropiați prieteni, aceasta părea subnutrită și slăbită în ultima perioadă. Zhanna era cunoscută pe Instagram și TikTok sub numele de Zhanna D’Art și Raw Vegan Food Chef și a fost adeptă a dietei cu crudități timp de 4 ani.

Rusoaica mânca doar fructe, semințe de floarea soarelui, smoothie-uri și sucuri. Deși nu cunoaștem cu exactitate cauzele oficiale ale morții, cei apropiați cred că această dietă extremă a avut un efect negativ asupra sănătății ei.

Riscurile dietei extreme cu alimente crude

Pentru a înțelege mai bine pericolele unei diete extreme precum cea bazată pe alimente crude, amintim un citat al dr. Martina Donegani, biolog nutriționist, care a explicat că o dietă vegană normală…

Există multiple riscuri asociate cu o dietă strictă bazată pe alimente crude. Iată câteva dintre acestea:

  • Deficiențe nutriționale: Dieta cu crudități poate fi foarte limitată în ceea ce privește aportul de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele și vitaminele. De asemenea, poate fi dificil să obținem suficiente surse de grăsimi sănătoase și fibre, ceea ce poate duce la deficiențe nutriționale și probleme de sănătate.
  • Malnutriție și subnutriție: O alimentație exclusiv bazată pe crudități poate duce la malnutriție și subnutriție, deoarece organismul nu primește suficiente calorii și nutrienți pentru a se menține sănătos și funcțional.
  • Digestie dificilă: Alimentele crude pot fi mai greu de digerat pentru anumite persoane, deoarece conțin enzime care pot irita stomacul și intestinul subțire.
  • Risc de infecții alimentare: Alimentele crude pot conține bacterii și paraziți care pot cauza infecții alimentare, mai ales dacă nu sunt pregătite și manipulate în condiții igienice adecvate.

Găsirea echilibrului în alimentație

E important să înțelegem că varianta extremă a unei diete vegetariene, precum cea cu crudități, nu este întotdeauna benefică pentru sănătatea noastră. Pentru a menține o alimentație echilibrată și sănătoasă, avem nevoie de o varietate de alimente din toate grupele de nutrienți, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase și fibre.

Iată câteva recomandări pentru a găsi echilibrul în alimentație:

  • Consultați un specialist în nutriție: Un nutriționist poate oferi sfaturi personalizate și soluții pentru a vă asigura că primiți toți nutrienții necesari.
  • Varietatea este cheia: Încercați să includeți în alimentația voastră o varietate de alimente sănătoase și echilibrate, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, leguminoasele, proteinele slabe și grăsimile sănătoase.
  • Combinați alimentele: Pentru a maximiza absorbția nutrienților, puteți combina alimentele care se completează reciproc, de exemplu, o sursă de proteine vegetale cu o sursă de vitamina C pentru a îmbunătăți absorbția fierului.
  • Respectați igiena alimentară: Asigurați-vă că pregătiți și manipulați alimentele în condiții igienice adecvate pentru a evita riscurile de infecții alimentare.
  • Fiecare persoană este unică: Ceea ce funcționează pentru una poate să nu funcționeze și pentru alta. Experimentați și găsiți echilibrul care vi se potrivește cel mai bine.

Concluzie

Moartea tragică a influencerului rus Zhanna Samsonova ne reamintește de importanța unei alimentații echilibrate și sănătoase. Dieta cu crudități poate prezenta riscuri pentru sănătatea noastră și este important să fim conștienți de acestea. Consultarea unui specialist în nutriție și menținerea unei variante echilibrate și diversificate a unei diete vegetariene poate fi cheia pentru a ne asigura că primim toți nutrienții necesari și avem o stare de sănătate optimă.

În final, fiecare persoană este unică și trebuie să găsim varianta de alimentație care funcționează cel mai bine pentru noi, luând în considerare nevoile individuale și menținând echilibrul între sănătatea fizică și cea mentală.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite