AcasăȘtiri pe orașeȘtiri SibiuDescoperă GRATUIT Babeş Papanicolaou şi HPV în Apoldu de Jos – Mesagerul...

Descoperă GRATUIT Babeş Papanicolaou şi HPV în Apoldu de Jos – Mesagerul de Sibiu, ziarul care te informează!

Descoperă GRATUIT Babeş Papanicolaou şi HPV în Apoldu de Jos – Mesagerul de Sibiu, ziarul care te informează!

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin

Data și locația

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 10 august 2023, la sediul Primăriei din localitatea Apoldu de Jos, județul Sibiu, între orele 10.00-16.00.

Importanța testelor de screening

Cancerul de col uterin este o boală silențioasă în stadiile incipiente, adesea fără simptome vizibile. De aceea, descoperirea precoce este extrem de importantă pentru a-i oferi pacientei cele mai bune șanse de tratament și vindecare.

Testele de screening, cum ar fi testul Babeș Papanicolaou și testul HPV, sunt esențiale în prevenirea și combaterea cancerului de col uterin. Acestea pot detecta modificările celulare anormale înainte ca acestea să devină canceroase și pot salva vieți.

Statistici îngrijorătoare

Anual, peste 4000 de femei din România sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Aceste cifre evidențiază importanța efectuării regulare a testelor de screening și a participării la programele de sănătate publică care le facilitează.

Beneficiile testelor de screening

Unul dintre cele mai importante avantaje ale testelor de screening pentru cancerul de col uterin este capacitatea de a detecta boala în stadii incipiente. Cu cât se descoperă mai devreme, cu atât este mai eficient tratamentul.

Participarea la programele de screening poate reduce riscul de cancer de col uterin invaziv cu până la 90%. Femeile care se testează periodic au șansa de a depista și trata boala într-un stadiu în care șansele de vindecare sunt mult mai mari.

Caravana mobilă în localitatea Apoldu de Jos

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va ajunge în data de 10 august 2023 în localitatea Apoldu de Jos, situată în județul Sibiu. Evenimentul va avea loc între orele 10.00-16.00 și se va desfășura la sediul Primăriei.

Participarea la acest eveniment poate salva vieți și este o oportunitate unică pentru femeile din zonă de a beneficia de servicii de screening gratuite.

Pentru a avea acces la screeningul cancerului de col uterin, femeile trebuie doar să se prezinte în ziua evenimentului la sediul Primăriei din Apoldu de Jos, între orele menționate. Nu este nevoie de programare prealabilă sau de asigurare medicală.

Ultimul cuvânt

Scopul acestui eveniment este de a informa femeile despre importanța efectuării testelor de screening pentru cancerul de col uterin și de a oferi servicii medicale de calitate. Participarea în mod regulat la astfel de programe poate face diferența în detecția precoce a bolii și în salvarea vieților.

Nu este niciodată prea devreme să îți pasă de sănătatea ta și de siguranța viitorului tău. Așadar, nu rata ocazia de a te testa și de a lua măsuri preventive împotriva cancerului de col uterin. Hai să facem împreună un pas important în lupta împotriva acestei boli devastatoare!

Articol de: [Numele tău]

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite