AcasăȘtiri generaleMersul pe jos - leac împotriva inactivității!

Mersul pe jos – leac împotriva inactivității!

Mersul pe jos – leac împotriva inactivității!
Article

Doar 25 de minute de mers pe jos pe zi pot contracara efectele nefaste ale repausului la pat în rândul pacienților vârstnici din spitale

Introducere

Studiile arată că repausul la pat poate avea efecte negative semnificative asupra funcției fizice a pacienților vârstnici din spitale. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în British Journal of Sports Medicine dezvăluie că doar 25 de minute de mers lent pe jos pe zi pot contracara impactul negativ al repausului la pat. Această descoperire oferă o soluție simplă și eficientă pentru îmbunătățirea sănătății și recuperarea rapidă a pacienților în vârstă.

Metodologie și rezultate

Studiul se bazează pe o analiză a datelor și evidențelor disponibile și a evaluat efectele mersului pe jos în rândul pacienților vârstnici din spitale. Cercetătorii au descoperit că doar 25 de minute de mers lent pe jos pe zi pot avea un impact semnificativ asupra funcției fizice a pacienților, contracarând astfel efectele negative ale repausului la pat.

În plus, studiul a arătat că mersul pe jos poate reduce riscul de complicații în rândul pacienților vârstnici, precum atrofia musculară, pierderea forței și tulburările de echilibru. De asemenea, mersul pe jos poate îmbunătăți circulația sanguină, tonusul muscular și funcția respiratorie.

Beneficiile mersului pe jos în rândul pacienților vârstnici

  • Îmbunătățirea funcției fizice: Mersul pe jos poate crește puterea musculară, rezistența și flexibilitatea.
  • Prevenirea complicațiilor: Mersul pe jos poate reduce riscul de cădere, dezvoltarea escarelor și trombozei venoase profunde.
  • Stimularea sănătății mentale: Activitatea fizică ușoară, cum ar fi mersul pe jos, poate stimula producția de endorfine, ceea ce poate contribui la o stare de bine generală și reducerea stresului și anxietății.
  • Promovarea autonomiei: Mersul pe jos poate ajuta pacienții vârstnici să-și mențină independența și să-și îmbunătățească capacitatea de a-și îndeplini activitățile zilnice.

Cât de mult ar trebui să meargă pacienții vârstnici?

Conform cercetărilor, doar 25 de minute de mers pe jos pe zi pot avea un impact semnificativ asupra funcției fizice a pacienților vârstnici. Este important ca acești pacienți să-și stabilească un obiectiv realist și să-și crească treptat durata și intensitatea mersului pe jos pe măsură ce se simt mai confortabil și mai puternici. Este recomandat să se consulte întotdeauna cu medicul înainte de a începe orice program de exerciții fizice pentru a se asigura că este adecvat pentru starea lor de sănătate specifică.

Concluzie

Studiile arată că mersul pe jos poate fi o soluție simplă și eficientă pentru a contracara efectele negative ale repausului la pat în rândul pacienților vârstnici. Doar 25 de minute de mers pe jos pe zi pot avea un impact semnificativ asupra funcției fizice, reducând riscul de complicații și promovând recuperarea rapidă. Încurajăm pacienții și cadrele medicale să considere mersul pe jos ca parte integrantă a planului de îngrijire pentru pacienții vârstnici internați în spitale.

Sursă:

„Doar 25 de minute de mers lent pe jos pe zi contracarează efectele fizice dăunătoare ale repausului la pat în rândul pacienților vârstnici din spitale”, British Journal of Sports Medicine.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite