AcasăSănătateFolosirea Ozempic pentru "Slăbire în mod 'Minor': Corect sau Incorect?"

Folosirea Ozempic pentru „Slăbire în mod ‘Minor’: Corect sau Incorect?”

Legătura dintre tratamentele de remodelare corporală și pierderea în greutate

Introducere

1 august 2023 – Ashley Raibick este familiarizată cu yoyo-ul pierderii în greutate. Ea a încercat metodele cele mai cunoscute: Weight Watchers, Jenny Craig, și altele. Ea slăbește 10 kilograme și apoi renunță la program doar pentru a vedea cum greutatea sa revine.

Dar o vizită în med spa-ul local, unde primește tratamente faciale, botox și umpluturi, a schimbat totul pentru Ashley, coafeza de 28 de ani care dorea doar să piardă 18 kilograme.

Poate cel mai interesant aspect al acelei vizite a fost observarea faptului că proprietara spa-ului era mai slabă. Când Ashley a întrebat-o cum a reușit, proprietara i-a explicat că este pe semaglutidă și i-a dat detalii despre proces. Convinsă, în aceeași zi și-a luat o rețetă de la un medic din salon și a primit prima sa injecție.

„Oamenii o să creadă că sunt nebună pentru că fac asta?”, își amintește Ashley că a gândit.

Având înălțimea de 1,63 m, greutatea ei inițială înainte de a lua medicamentul…

Cum funcționează semaglutida

Semaglutida este un medicament utilizat pe scară largă în tratamentul diabetului de tip 2. Dar studiile recente au demonstrat că are și un efect semnificativ în ceea ce privește pierderea în greutate. Acest medicament aparține unei clase numite agonisti de receptor pentru glucagon-1 (GLP-1) și acționează prin reducerea senzației de foame, creșterea senzației de sațietate și încetinirea golirii stomacului.

Atunci când este utilizată în doze mai mari ca doză terapeutică pentru diabetul de tip 2, semaglutida poate determina pierderea semnificativă în greutate.

Rezultate promițătoare și avantaje

Studiile clinice au demonstrat că utilizarea semaglutidei în tratamentul obezității a condus la pierderea în greutate semnificativă. Într-un studiu, adulții supraponderali și obezi care au primit semaglutidă timp de 68 de săptămâni au pierdut în medie 15% din greutatea corporală totală în comparație cu cei care au primit placebo. Acest rezultat este remarcabil, deoarece pierderea în greutate în această proporție poate reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și alte afecțiuni asociate obezității.

Unul dintre avantajele semaglutidei este faptul că poate fi administrată subcutanat și nu necesită intervenții chirurgicale sau proceduri invazive. De asemenea, nu afectează capacitatea de a mânca în mod normal și nu determină efecte secundare grave.

Rolul tratamentelor de remodelare corporală

Med spa-urile și centrele de înfrumusețare ajută oamenii să se simtă bine în propriul corp prin procese non-invazive de îngrijire și remodelare. Acestea pot include terapii cu laser, tratamente faciale și alte proceduri care pot îmbunătăți aspectul fizic.

Cazul lui Ashley arată cum o vizită la un med spa poate aduce dezvăluiri surprinzătoare și poate duce la soluții pentru problemele de greutate. De asemenea, este important să menționăm că med spa-urile ar trebui să ofere informații corecte și să colaboreze cu profesioniști din domeniul medical pentru a evalua diversele tratamente și pentru a le recomanda celor care sunt în căutarea unor soluții eficiente pentru pierderea în greutate.

Concluzie

Pierderea în greutate este o luptă dificilă pentru mulți oameni. Dar descoperirile recente în legătură cu semaglutida și tratamentele de remodelare corporală deschid noi oportunități și soluții pentru cei care doresc să piardă în greutate. Cu ajutorul semaglutidei, oamenii pot obține rezultate semnificative în reducerea greutății, evitând procedurile invazive și intervențiile chirurgicale. Med spa-urile și profesioniștii în frumusețe pot juca un rol important în educarea și ajutarea persoanelor care se confruntă cu probleme de greutate. Este esențial să căutăm întotdeauna sfaturi medicale și să ne informăm înainte de a încerca orice tratament.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite