AcasăSănătateKombucha poate fi util în diabet, arată un mic studiu

Kombucha poate fi util în diabet, arată un mic studiu

Kombucha poate fi util în diabet, arată un mic studiu

Beneficiile kombucha pentru persoanele cu diabet de tip 2

Un studiu pilot randomizat și controlat a demonstrat că consumul de kombucha a ajutat la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Rezultate promițătoare

După ce au băut ceaiul fermentat timp de o lună, participanții au înregistrat o reducere semnificativă a nivelului mediu al glucozei în sânge pe nemâncate (164 versus 116 mg/dL, P=0,035), spre deosebire de grupul placebo (162 versus 141 mg/dL, P=0,078), conform cercetătorilor condus de Robert Hutkins, PhD, MS, de la University of Nebraska din Lincoln.

Deși s-a observat o reducere semnificativă pentru consumatorii de kombucha, nivelurile de glucoză nu diferă semnificativ între cele două grupuri la sfârșitul perioadei de 4 săptămâni, conform detaliilor prezentate în Frontiers in Nutrition.

Beneficii suplimentare

Așa cum au observat cercetătorii, doi participanți cu diabet au înregistrat niveluri „normale” de glucoză pe nemâncate după această perioadă de tratament. Aceasta arată că kombucha poate avea un impact pozitiv asupra gestionării diabetului și poate ajuta la menținerea nivelurilor normale de glucoză în sânge.

Mecanismele din spatele efectului

Kombucha este o băutură fermentată obținută din ceaiul verde sau negru, care conține bacterii și drojdii benefice pentru organism. Aceste bacterii și drojdii pot influența flora intestinală și pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și asimilării nutrienților.

De asemenea, kombucha conține acizi organici precum acidul acetic și acidul glucuronic, care pot influența metabolismul glucozei. Acești acizi pot ajuta la reducerea absorbției glucozei la nivel intestinal și pot crește sensibilitatea celulelor la insulină, ceea ce duce la o gestionare mai bună a nivelului de glucoză din sânge.

Siguranța și precauțiile

Este important să consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați kombucha sau orice alt supliment alimentar, mai ales dacă aveți diabet sau alte afecțiuni medicale. Deși studiile preliminare arată beneficii pentru persoanele cu diabet de tip 2, este necesară mai multă cercetare pentru a confirma aceste rezultate și pentru a înțelege mai bine modul exact în care kombucha poate influența nivelurile de glucoză în sânge.

  • Evitați să consumați kombucha preparată în casă, deoarece poate conține bacterii dăunătoare pentru sănătate
  • Limitați cantitatea de kombucha consumată zilnic pentru a evita orice complicații
  • Monitorizați nivelul de glucoză din sânge în mod regulat și raportați orice schimbare medicului dumneavoastră

Concluzie

Studiul pilot arată promisiune în utilizarea kombucha pentru a ajuta la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, este necesară mai multă cercetare pentru a confirma aceste rezultate și pentru a înțelege mai bine modul exact în care kombucha poate fi integrată în gestionarea diabetului.

Înainte de a începe să consumați kombucha sau orice alt supliment alimentar, discutați întotdeauna acest lucru cu medicul dumneavoastră.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite