sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLife styleNutrițieAlergiile alimentare reprezintă scânteia care aprinde flacăra astmului

Alergiile alimentare reprezintă scânteia care aprinde flacăra astmului

Alergiile alimentare reprezintă scânteia care aprinde flacăra astmului

Alergiile alimentare în copilărie și legătura cu astmul și funcția pulmonară

Un studiu în premieră mondială a identificat o asociere între alergiile alimentare în copilărie și riscul dezvoltării ulterioare a astmului și reducerea funcției pulmonare. Această descoperire aduce în atenție importanța vigilenței medicilor și părinților în monitorizarea simptomelor astmului la copiii cu alergii alimentare. Un control slab al astmului poate constitui un factor de risc pentru reacții alergice severe și anafilaxie induse de alimente.

Potrivit studiului, la vârsta de șase ani, 13,7% dintre copiii aflați în studiu și care sufereau de alergii alimentare raportaseră și un diagnostic de astm. În plus, acești copii prezentau și o funcție pulmonară redusă comparativ cu ceilalți.

Astmul și alergiile alimentare: Cum se leagă acestea?

Specialiștii subliniază că alergiile alimentare din copilărie, chiar și cele care se remit pe măsură ce copilul crește, pot avea legătură directă cu dezvoltarea astmului. Se pare că anumite alergene alimentare pot declanșa o reacție inflamatorie în căile respiratorii, determinând astfel apariția și exacerbarea simptomelor astmului.

De exemplu, alergiile la ouă, lapte, nuci sau grâu pot provoca reacții alergice care afectează atât sistemul digestiv, cât și căile respiratorii. Aceste reacții pot conduce la inflamații în plămâni și pot afecta funcția pulmonară. Astfel, expunerea constantă la alergenii alimentari la care copiii cu alergii sunt hipersensibili poate contribui la dezvoltarea astmului și la reducerea funcției pulmonare pe termen lung.

Este important ca medicii și părinții să fie conștienți de această posibilă legătură între alergiile alimentare și astm, astfel încât să poată gestiona riscurile în mod corespunzător și să ofere copiilor suportul necesar.

Cum să se gestioneze astmul la copiii cu alergii alimentare

Iată câteva sfaturi și strategii care pot ajuta la gestionarea astmului la copiii cu alergii alimentare:

  • Efectuați teste de alergie și identificați alimentele care declanșează reacții alergice. Eliminați aceste alimente din dieta copilului și consultați un nutriționist pentru a asigura înlocuirea adecvată a nutrienților.
  • Monitorizați simptomele astmului și acționați rapid în cazul unei crize. Asigurați-vă că copilul are întotdeauna la îndemână medicamentele de salvare prescrise de medic.
  • Evitați expunerea la alergeni comuni care pot provoca atât reacții alimentare, cât și simptome astmatice. Exemple includ praf, polen, păr de animale etc.
  • Asigurați-vă că copilul respectă un regim alimentar sănătos și echilibrat, bogat în vitamine și nutrienți, pentru a sprijini sănătatea sistemului respirator.

Prin gestionarea adecvată a astmului în cazul copiilor cu alergii alimentare, se pot preveni reacțiile alergice severe și anafilaxia, precum și posibilele complicații pe termen lung ale astmului. Este important ca părinții să fie informați și să lucreze împreună cu medicii pentru a asigura sănătatea și bunăstarea copiilor lor.

Concluzie

Alergiile alimentare la copii pot fi asociate cu dezvoltarea ulterioară a astmului și cu reducerea funcției pulmonare. Este esențial ca medicii și părinții să fie vigilenți în monitorizarea simptomelor astmului și să gestioneze astmul corect la copiii afectați. Prin identificarea și eliminarea alergenilor alimentari, gestionarea simptomelor și acordarea suportului adecvat, se pot preveni complicațiile și se poate asigura o sănătate optimă pe termen lung pentru acești copii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite