AcasăȘtiri pe orașeȘtiri CraiovaAnalize medicale însărcinate! Fără limite!

Analize medicale însărcinate! Fără limite!

Analize medicale însărcinate! Fără limite!

Femeile însărcinate beneficiază de servicii medicale extinse începând cu 1 iulie 2023

Din 1 iulie 2023, femeile însărcinate din România vor beneficia de o gamă largă de servicii medicale acoperite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Aceste servicii vor fi acordate pe baza noului Contract-cadru și vor include nu numai serviciile medicale decontate de CNAS până la acea dată, ci și noi servicii adaptate nevoilor specifice ale femeilor însărcinate.

Acoperire extinsă

Una dintre cele mai importante schimbări aduse de noul Contract-cadru este posibilitatea femeilor însărcinate de a beneficia de servicii medicale fără a fi limitate de plafonul lunar stabilit anterior. Acest lucru înseamnă că gravidele vor putea efectua analize medicale specifice într-un interval cât mai scurt de timp, ceea ce va contribui la stabilitatea și confortul lor.

Analize medicale specifice

Conform noilor reglementări, femeile însărcinate vor putea efectua analize medicale specifice într-un mod mai eficient. Laboratoarele din ambulatoriu vor putea suplimenta sumele alocate serviciilor medicale paraclinice legate de sarcină, permițând femeilor însărcinate să efectueze analize necesare, indiferent de valoarea plafonului lunar.

Acces facil la analize medicale

Pentru a beneficia de aceste servicii, femeile însărcinate trebuie să primească un bilet de trimitere emis de medicul de familie sau de cel specializat în obstetrică-ginecologie. Această recomandare medicală asigură că analizele efectuate sunt adaptate nevoilor specifice ale fiecărei femei însărcinate și contribuie la o îngrijire medicală de calitate.

O nouă abordare în îngrijirea femeilor însărcinate

Prin introducerea acestor schimbări, CNAS își propune să încurajeze femeile însărcinate să primească îngrijire medicală de înaltă calitate și să-și asigure sănătatea și bunăstarea lor și a copiilor lor. Accesul facil la analize medicale specifice și acoperirea extinsă asigură că femeile însărcinate beneficiază de toate serviciile necesare pentru o sarcină sănătoasă.

Concluzie

Începând cu 1 iulie 2023, femeile însărcinate din România vor fi sprijinite într-un mod mai eficient în ceea ce privește serviciile medicale. Schimbările aduse de noul Contract-cadru extind acoperirea, oferind femeilor însărcinate posibilitatea de a beneficia de servicii medicale adaptate nevoilor lor specifice. Aceste schimbări reprezintă un pas important către îmbunătățirea îngrijirii femeilor însărcinate și asigurarea unei sarcini sănătoase și fericite.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite