AcasăTerapiiPsihologieImpactul somnului asupra sănătății inimii

Impactul somnului asupra sănătății inimii

Impactul somnului asupra sănătății inimii

Impactul somnului asupra sănătății tale

Cuprins:

Somnul de calitate sau insuficient este asociat cu o deteriorare a sănătății, inclusiv probleme de dispoziție, depresie, îngrășare, infecții, diabet, hipertensiune și multe altele.

În plus, există și o legătură cu riscul cardiovascular. Cercetători din Franța, ai căror studii au fost publicate în octombrie 2023 în European Heart Journal, au dorit să investigheze acest aspect.

Jean-Philippe Empana și colegii săi(1) au analizat riscul de accidente cardiovasculare (sindrom coronarian acut sau accident vascular cerebral) în legătură cu cinci aspecte ale somnului:

  • Calitatea somnului
  • Durata somnului
  • Ritmul zilnic de somn și trezire
  • Amplitudinea variațiilor de ritm cardiac în timpul somnului
  • Prezența durerilor de cap cauzate de somnul insuficient

Pe baza acestor cinci aspecte, cercetătorii au creat un scor unic. Fiecare aspect a fost evaluat prin intermediul unui chestionar specific și a primit 1 punct dacă era optim sau 0 puncte în caz contrar. Scorul global variază în funcție de suma punctajelor obținute pentru fiecare aspect.

Păstrând un ton prietenos și deschis, invităm cititorii să înțeleagă importanța somnului și să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți calitatea și durata acestuia.

Îngrijirea sănătății noastre este esențială, iar somnul are un impact semnificativ asupra stării noastre generale. Prin urmare, învățarea obiceiurilor și practicilor de somn sănătoase poate fi un pas important în promovarea unei vieți mai fericite și mai sănătoase.

În concluzie, să ne amânăm activitățile nocturne inutile și să acordăm o atenție sporită nevoii noastre de somn și odihnă. Astfel, putem crește calitatea vieții noastre și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare sau alte probleme de sănătate asociate cu somnul inadecvat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite