AcasăȘtiri generale'Cum să dansezi în Ohio,' un musical, planifică o premieră pe Broadway...

‘Cum să dansezi în Ohio,’ un musical, planifică o premieră pe Broadway în toamnă.

„How to Dance in Ohio” este un musical poignant despre un grup de adulți tineri cu autism care se pregătesc pentru un dans de primăvară și va fi lansat pe Broadway la sfârșitul acestui an, având în distribuție șapte interpreți cu autism în rolurile principale.

Acest musical se bazează pe documentarul din 2015 realizat de Alexandra Shiva, care a urmărit participanții unui program de terapie pentru dezvoltarea abilităților sociale la persoanele din spectrul autist. De asemenea, musicalul are loc tot în cadrul unui program de terapie și povestește despre adulții tineri care se pregătesc pentru un dans, în speranța că acesta îi va ajuta să facă față unor provocări în interacțiunile sociale.

Musicalul a avut o primă reprezentație anul trecut la Syracuse Stage în centrul statului New York; programul producției a fost întrerupt când s-au înregistrat cazuri de Covid printre actori și echipă. Recenzia spectacolului în ziarul The Post-Standard, din Syracuse, a fost una pozitivă, numindu-l „muzicalul despre care veți vorbi toată viața”.

„How to Dance in Ohio” este o poveste emoționantă ce aduce în prim-plan lupta și evoluția acestor tineri adulți cu autism. Prin intermediul muzicii și dansului, ei încearcă să depășească obstacolele și să își înfrunte temerile legate de interacțiunile sociale. Prin prezentarea acestui musical pe Broadway, se are în vedere aducerea subiectului autismului în atenția unui public mai larg și promovarea înțelegerii și acceptării persoanelor cu autism în societate.

Distribuția „How to Dance in Ohio” este una remarcabilă, având în vedere că toți cei șapte interpreți aleși în rolurile principale au diagnostic de autism. Această abordare unică înseamnă că publicul va fi martor la cercurile autentice din viața acestor tineri și va avea ocazia să vadă talentul lor artistic și abilitățile extraordinare.

Pentru a adăuga o dimensiune în plus spectacolului, scenariul este inspirat din experiențele reale ale tinerilor adulți cu autism și din programul de terapie pentru dezvoltarea abilităților sociale prin muzică și dans. Astfel, povestea este autentică și emoționantă, aducând în prim-plan nu doar dificultățile cu care se confruntă aceste persoane, dar și determinarea, curajul și frumusețea pe care le au să ofere lumii.

Întrucât musicalul a avut o primă reprezentație de succes, există așteptări ridicate pentru lansarea și astfel, deschiderea acestuia pe Broadway este o ocazie unică pentru public de a se bucura de o experiență artistică impresionantă și de a susține inclusivitatea și diversitatea în teatru.

„How to Dance in Ohio” demonstrează puterea artei de a inspira, de a crea empatie și de a aduce schimbări în societate. Prin intermediul acestei povesti, se aduce la lumină lumea celor cu autism și se deschid porți pentru o mai bună înțelegere și acceptare a lor în rândul comunității.

Descoperiți „How to Dance in Ohio” pe Broadway și lăsați-vă captivați de magia muzicii și dansului, de emotia și bucuria răspândite de tinerii adulți cu autism în această poveste profundă și extraordinară.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite