AcasăSănătateUn mic plasture ar putea, într-o zi, să măsoare nevoile tale critice...

Un mic plasture ar putea, într-o zi, să măsoare nevoile tale critice de sănătate.

Un mic plasture ar putea, într-o zi, să măsoare nevoile tale critice de sănătate.

Titlul: Patch-uri purtabile care pot revoluționa monitorizarea sănătății

Introducere (aproximativ 200 de caractere): Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, patch-urile purtabile reprezintă viitorul monitorizării sănătății. Dacă până acum, pentru a obține informații detaliate despre starea de sănătate, era necesar un test de sânge, acum există posibilitatea ca acestea să fie înlocuite de patch-uri care pot măsura nivelul de zahăr din sânge sau chiar alte markeri specifici, prin monitorizarea lichidelor interstitiale. Află mai multe despre cum funcționează aceste patch-uri și ce beneficii pot aduce în acest articol.

–––––

Patch-uri purtabile care pot revoluționa monitorizarea sănătății

June 28, 2023 – Un smartwatch poate oferi o multitudine de informații despre starea ta de sănătate. Cu toate acestea, în ceea ce privește identificarea unor amenințări majore, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, testele de sânge rămân standardul de aur – cel puțin până acum.

Într-o zi, un patch purtabil ar putea oferi aceleași informații, evitând însă înțepătura din braț și vizita la medic. Acest patch va putea urmări markerii din lichidul subcutanat, dintre celule și în jurul acestora, numit lichid interstițial.

Dacă ai văzut sau ai folosit vreodată un monitor de glucoză continuu, ai putut deja anticipează acest viitor. Aceste patch-uri, purtate de obicei pe partea din spate a brațului superior, utilizează lichidul interstițial pentru a monitoriza în timp real nivelul de zahăr din sânge.

Acum, cercetătorii se întreabă: Ce altceva ne-ar putea ajuta această tehnologie să măsurăm?

„Viziunea noastră este de a dezvolta în cele din urmă un laborator sub piele”, a spus Joseph Wang, un reputat cercetător în domeniu. Lichidul interstițial conține o multitudine de biomarkeri, cum ar fi sodiul, potasiul, glucoza și alți compuși vitali pentru monitorizarea stării de sănătate.

Monitorizarea lichidului interstițial ar putea dezvălui informații valoroase despre starea sănătății în timp real, fără a fi necesară extragerea sângelui pentru analize. Această tehnologie va avea un impact major în diagnosticarea precoce a unor afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă și multe altele.

Este important de menționat că acest domeniu de cercetare se află încă în stadiu incipient și mai sunt necesare numeroase studii și teste. Cu toate acestea, odată ce patch-urile purtabile vor deveni o realitate, vom putea controla o gamă largă de indici fiziologici și ne vom putea monitoriza sănătatea în timp real, fără a fi necesară o vizită la medic.

Pe măsură ce tehnologia avansează, vom putea avea acces la informații și date despre sănătatea noastră, fiind astfel capabili să prevenim sau să tratăm afecțiunile în stadii incipiente. Patch-urile purtabile vor reprezenta o revoluție în monitorizarea sănătății noastre și ne vor oferi posibilitatea de a ne îngriji mai bine de propriul corp.

În final, este esențial să reținem că tehnologia nu are drept scop înlocuirea medicilor și a testelor de laborator. Patch-urile purtabile vor fi instrumente suplimentare în arsenalul medicilor, permițându-le să ofere o asistență medicală mai personalizată și precisă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite