AcasăȘtiri generaleUn nou tratament pentru obezitate: O pastilă a demonstrat că reduce în...

Un nou tratament pentru obezitate: O pastilă a demonstrat că reduce în medie 15% din greutatea pacienților.

Un nou tratament pentru obezitate: O pastilă a demonstrat că reduce în medie 15% din greutatea pacienților.

Descoperirea unei pastile revoluționare pentru pierderea în greutate

Compania Novo Nordisk a făcut o mare descoperire în domeniul medical, care promite să revoluționeze lupta împotriva obezității. Un studiu avansat, realizat de această companie, a constatat că o versiune orală cu doze mari de semaglutidă poate ajuta adulții supraponderali sau obezi să piardă 15% din greutatea corporală.

Noutatea adusă de această cercetare constă în faptul că medicamentul devine disponibil sub formă de pastilă, ceea ce va facilita tratamentul persoanelor care nu suportă injecțiile săptămânale. Compania daneză intenționează să solicite aprobarea pastilei în SUA și Europa chiar în cursul acestui an. Directorul medical al Novo Nordisk, Mico Guevarra, a anunțat că procesul de obținere a aprobărilor este în curs de derulare, însă momentul în care pastila va fi pusă pe piață nu a fost încă anunțat.

Această descoperire vine ca urmare a cererii crescute pe piața americană pentru medicamentele Wegovy și Ozempic, ambele bazate pe semaglutidă și comercializate sub formă de injecții săptămânale pentru tratarea obezității și diabetului. Wegovy conține 2,4 mg de semaglutidă și a avut rezultate remarcabile în ceea ce privește reducerea în greutate a pacienților.

Semaglutida este un medicament care acționează prin activarea hormonilor responsabili de reglarea nivelului de zahăr din sânge și, în același timp, reduce pofta de mâncare. Prin administrarea acestui medicament, semnalul de sațietate este mai repede transmis creierului, ceea ce determină scăderea apetitului și, implicit, pierderea în greutate.

Beneficiile acestei pastile sunt multiple. Pe lângă faptul că ajută la reducerea greutății corporale, medicamentul poate avea și efecte benefice asupra diabetului de tip 2. De asemenea, semaglutida poate reduce riscul dezvoltării unor boli asociate cu obezitatea, cum ar fi bolile cardiace sau hipertensiunea arterială.

Persoanele supraponderale sau obeze se confruntă adesea cu dificultăți în obținerea unor rezultate durabile în ceea ce privește scăderea în greutate. Dietele restrictive sau exercițiile fizice solicitante pot fi greu de urmat și pot duce la demotivare sau efemeralizarea rezultatelor. De aceea, descoperirea unei pastile care să ofere rezultate semnificative în pierderea greutății corporale reprezintă o veste extrem de încurajatoare.

Cu toate acestea, trebuie menționat că pastila cu semaglutidă ar trebui administrată într-o formă personalizată, sub supravegherea strictă a unui medic specialist. Este important ca fiecare pacient să beneficieze de un plan de tratament adaptat necesităților și particularităților sale, astfel încât să se obțină cele mai bune rezultate în procesul de pierdere în greutate.

În concluzie, descoperirea unei pastile cu semaglutidă care ajută la pierderea în greutate este un pas important în lupta împotriva obezității. Această noutate medicală promite să aducă un beneficiu semnificativ pacienților supraponderali sau obezi, care se luptă să obțină rezultate durabile în procesul de scădere în greutate. Cu toate acestea, este important să se respecte indicațiile medicului și să se urmeze un plan de tratament personalizat, pentru a se asigura eficacitatea și siguranța utilizării pastilei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite