AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaMedicul Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, dar cu o experiență îndelungată...

Medicul Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, dar cu o experiență îndelungată în domeniu

Medicul Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, dar cu o experiență îndelungată în domeniu

Alexandru Rafila, noul și vechiul ministru al Sănătății, a primit recent aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare pentru a-și păstra funcția în Guvernul condus de Florin Ciolacu. Această decizie a stârnit însă reacții puternice din partea parlamentarilor USR, care îl acuză pe Rafila că a eșuat în implementarea Planului Național de Combatere a Cancerului și că nu a reușit să asigure aprovizionarea corectă a farmaciilor cu medicamente.

Medicul Rafila a fost în ultima perioadă contestat pentru modul în care a gestionat Planul Național de Combatere a Cancerului. Deputatul Patriciu Achimaș Cadariu a anunțat chiar că nu va sprijini un guvern în care face parte Alexandru Rafila. Prin urmare, situația devine una tensionată și complicată.

Ravila a fost desemnat de PSD pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Ciolacu. Validarea oficială a avut loc prin vot, cu 25 de voturi „pentru” și 11 „împotrivă”. În timpul audierii, parlamentarii USR au afișat pancarte în semn de protest. Acestea conțineau mesaje împotriva lui Alexandru Rafila, precum „Zero spitale din PNRR”, „1.000 de medicamente lipsă din farmacii” și „Rafila a distrus Planul de combatere a cancerului”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a criticat modul în care Rafila a gestionat situația de urgență în sistemul de sănătate și l-a acuzat că a distrus Planul Național de Combatere a Cancerului. Ungureanu consideră că ministrul Sănătății a manifestat mai mult interes față de călătoriile în străinătate, decât față de problemele grave cu care se confruntă sistemul medical.

În ultima perioadă, medicul Rafila a fost criticat și de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, care i-a cerut respectarea legii și emiterea normelor de aplicare ale planului. De asemenea, deputatul Patriciu Achimaș Cadariu, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, i-a atras atenția ministrului că o lege promulgată trebuie respectată, însă Alexandru Rafila se pare că refuză să emită normele, invocând că ar trebui să fie emise nu mai puțin de 80 de acte normative.

Astfel, se conturează un conflict serios între ministrul Sănătății și unii parlamentari, care consideră că deciziile lui Rafila pun în pericol sănătatea pacienților bolnavi de cancer. Patriciu Achimaș Cadariu afirmă că nu va susține acest guvern și că va vota împotriva lui Alexandru Rafila.

Este important ca în astfel de situații să se găsească soluții și compromisuri pentru a rezolva problema combatării cancerului și a asigurării accesului pacienților la medicamentele necesare. Sănătatea este un drept fundamental al fiecărui individ și trebuie tratată cu maximă responsabilitate. Sperăm că autoritățile vor avea în vedere aceste aspecte și vor lua măsuri adecvate pentru a rezolva situația cât mai repede posibil.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite