AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiPână în 2026, toți copiii cu malformații cardiace ar putea fi operați...

Până în 2026, toți copiii cu malformații cardiace ar putea fi operați în țară.

Până în 2026, toți copiii cu malformații cardiace ar putea fi operați în țară.

Până în 2026, toți copiii cu malformații cardiace ar putea fi operați în țară

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că până în anul 2026 toți copiii din România cu malformații cardiace ar putea fi operați în țară. Aceasta este o veste foarte bună pentru familiile care trebuie să confrunte cu astfel de afecțiuni, deoarece mai mult de 1.000 de copii se nasc anual cu malformații cardiace.

La momentul actual, din cele peste 1.000 de cazuri raportate anual, doar 600 de copii sunt operați în țară prin proceduri chirurgicale, iar alți 200 prin proceduri intervenționale. Aproximativ 120 de copii cu urgențe majore merg în străinătate pentru a fi tratați.

Copiii români cu malformații cardiace sunt operați în centrele din Târgu Mureș, București, Cluj, Timișoara și Iași. În prezent, cele mai multe intervenții chirurgicale se efectuează la Târgu Mureș.

Implementarea acestei promisiuni a ministrului Rafila va avea un impact major asupra vieții familiilor afectate de probleme cardiace ale copiilor lor. În primul rând, recuperarea copiilor va fi mult mai ușoară cu costuri mai mici, iar familiile vor fi mai puțin nevoite să-și părăsească locul de muncă și familia. În plus, o astfel de dezvoltare va contribui la îmbunătățirea sistemului medical din România, iar chirurgii români vor câștiga încrederea pacienților și a familiilor lor.

Aceasta este o veste bună pentru societatea românească deoarece va fi absorbită o sumă mare de bani destinată spitalelor din România. Operarea copiilor cu prblme cardiace în țară va duce la economii semnificative pentru călătoria în străinătate și tratamentul în centrele medical din alte țări.

În concluzie, promisiunea ministrului sănătății, Alexandru Rafila, de a opera toți copiii cu malformații cardiace în România este o veste foarte bună pentru familiile afectate de problemele inimii ale copiilor lor. Impactul acestei măsuri se va resimți nu numai în recuperarea rapidă și eficientă a copiilor, dar și în economisirea de bani pentru familiile acestora și consolidarea sistemului medical din România.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite