
Sărbătorile de iarnă reprezintă, fără îndolială, cea mai frumoasă perioadă a anului, însă, de cele mai multe ori, nu și pentru sistemul nostru digestiv. Acesta trece prin cea mai mare încercare.
Greu de rezistat în fața unei mese încărcate cu preparate din carne de porc care mai de care, salată de boeuf, dulciuri, băuturi răcoritoare, alcool și alte alimente nu tocmai sănătoase.
Consumul lor în exces și combinația nefericită a unora dintre ele conduc la probleme precum arsurile gastrice, balonarea, constipația, diareea etc. Iar după sărbători se înregistrează un număr mare de cazuri de colici abdominale, colici biliare, pancreatite acute sau acutizarea unor afecțiuni precum ulcerul gastro-duodenal, gastrite.
Pentru a trece cu bine peste provocările gastronomice ale Crăciunului și…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.jurnalulolteniei.ro
Autor: Jurnalul Olteniei