[ad_1]
Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj ne recomandă să cumpărăm produse alimentare numai din unități sau spații autorizate, înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.
În contextul răspândirii pestei porcine africane, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție. Totodată, este interzisă comercializarea cărnii și produselor din carne provenite de la porcul din gospodărie.
Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor se sancționează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.
„Nu consumați carnea și nu o preparați, până nu obțineți de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ….
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.jurnalulolteniei.ro
Autor: Jurnalul Olteniei