Acasă Știri pe orașe Știri Cluj Napoca Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre pastilele cu iod: „Aceste pastile nu se eliberează fără prescripţie de la medicul de familie”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre pastilele cu iod: „Aceste pastile nu se eliberează fără prescripţie de la medicul de familie”

0


Ministrul Sănătății, Alexndru Rafila, a explicat care este procedura prin care o persoană poate intra în posesia iodurii de potasiu și a subliniat că pastilele nu trebuie luate preventiv. 

Pastilele cu iodură de potasiu se eliberează doar pe baza rețetei eliberată de medicul de familie, a reinterat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

O chestiune pentru care noi am insistat şi din cauza asta unii s-au supărat, dar este un element de responsabilitate, este faptul că aceste pastile nu se eliberează fără prescripţie de la medicul de familie. Dacă cineva are o prescripţie de la medicul de familie nu mai obţine de la medicul de familie o a doua prescripţie aceeaşi persoană. Prezentarea la farmacie fără prescripţie face imposibilă eliberarea pastilelor de iod”, a afirmat ministrul Sănătăţii,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.stiridecluj.ro
Autor: