Când spunem Paște ne gândim la ouă roșii. Oul are putere sațiogenă maximă și este extrem de benefic pentru sănătate. Iată cât sunt de valoroase. Oul este o esență de nutrienți, un aliment de top cu valoare nutritivă crescută, preț abordabil și puține calorii.

Deși e mic ca volum, oul are putere sațiogenă maximă, adică ține de foame mult timp.

În ou avem proteine etalon, proteine de înaltă calitate, cu coeficient crescut de utilizare pentru sinteza de țesuturi noi. Dacă considerăm cifra 100 indicele maxim de utilizare al proteinelor, oul are valoare biologică de 93,7%, urmează laptele cu 84,5%, peștele cu 76% și carnea de vită cu 74,3%, potrivit Stirile Pro Tv.

Un ou de aproximativ 50-60g conține:

– 80cal repartizate astfel: 65 calorii în gălbenuș și 15 calorii în albuș;

-6,3g proteine,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.gds.ro
Autor: Magda Dragu

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare