Muștarul galben este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate condimente, folosite de o lume întreagă, în numeroase tipuri de preparate. Planta este originară din regiunea Mediteraneană și este înrudită cu legume bogate în nutrienți, printre care broccoli, conopida și varza de Bruxelles. Atât semințele, cât și frunzele plantei sunt comestibile, ceea ce face din muștar un aliment deosebit de versatil în bucătărie.

Popularul sos se face din semințe de muștar alb, numite Brassica alba, oțet, sare, lămâie și, după gust, piper sau alte condimente aromatice. Există mai multe varietăți de muștar, obținute din alte tipuri de semințe ale acestei plante, printre care semințe de muștar maro (Brassica juncea) sau negru (Brassica nigra).

Beneficii pentru sănătate

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare