Ardeiul iute face parte din familia cartofilor și a roșiilor (Solanaceae) și este o plantă bogată în antioxidanți, vitamine și minerale. Ce îl diferențiază (și îi limitează numărul de amatori) este conținutul crescut de capsaicină, ceea ce îi oferă iuțimea specifică. 

Capsaicina este un alcaloid care, consumat, stimulează în organism receptorul numit TRPV1, care are rolul de a regla temperatura corpului. De aceea, senzația de arsură pe care o simțim când mâncăm ardei iute este, de fapt, receptorul TRPV1, care ne ”spune” că temperatura gurii noastre este foarte ridicată. În realitate, temperatura corpului nu crește în urma consumului de ardei iute, reacția este o iluzie chimică.

Ardeii iuți nu sunt toți la fel

Conținutul de capsaicină diferă de la un soi…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare