[ad_1]
Strugurii au fost cultivați de mii de ani, iar civilizațiile antice considerau aceste fructe savuroase drept delicatesă. În prezent, există numeroase soiuri de struguri, printre care cele mai populare sunt strugurii verzi, roșii, negri, galbeni și roz.
Aceștia se cultivă în regiunile cu climat temperat din sudul Europei, Africa, Australia, precum și nordul și sudul Americii. Puțini cunosc, însă, multiplele beneficii pentru sănătate ale boabelor dulci de struguri.
Strugurii sunt bogați în nutrienți, în special în vitamina C și K
O cană de struguri conține următorii nutrienți:
- Calorii: 104 kCal
- Carbohidrați: 27.3 grame
- Proteine: 1.1 grame
- Grăsimi: 0.2 grame
- Fibre: 1.4 grame
- Vitamina C: 27% din consumul zilnic necesar
- Vitamina K: 28% din consumul…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: doc.ro
Autor: