Glutenul – când a devenit toxic?

Glutenul, o proteină din grâu și anumite cereale, se găsește acum aproape peste tot în lumea noastră modernă. Nu este numai în alimentele pe bază de făină, cum ar fi pastele și pâinea, ci este, de asemenea, utilizat ca umplutură în înlocuitori de carne, supe, sosuri, medicamente și suplimente. În plus, glutenul este utilizat în produse de îngrijire corporală, cum ar fi pasta de dinți, și poate fi găsit și în alimentele „fără gluten“, prin contaminare încrucișată.

Grâul modern nu mai este de mult aceeaşi plantă pe care o consumau strămoşii noştri. De-a lungul secolelor, el nu a evoluat prea mult în mod natural, dar în ultimii 50 de ani s-a schimbat dramatic, sub influenţa oamenilor de ştiinţă specializaţi în agricultură. Boabele de grâu au fost…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.hellosanatate.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare