[ad_1]
Bun găsit! Știați că fructele și legumele colorate sunt cele mai sănătoase? Pigmenții care dau culorile fructelor și legumelor acționează ca antioxidanții – contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, înainte ca aceștia să ne afecteze celulele.
Radicalii liberi se produc în cantități prea mari prin expunerea la poluare, fum de tutun, alcool, metale grele, chimicale (mai ales coloranții artificiali din alimente), pesticide, anumite medicamente, radiații și o dietă cu prea mulți carbohidrați. Alimentele bogate în antioxidanți contribuie la prevenirea îmbătrânirii și ne protejează organismul de bolile degenerative, inclusiv de bolile de inimă și de cancer. Din acest motiv, ar trebui să consumăm zilnic fructe și legume colorate, în special legume!
Cu cât un fruct sau o legumă are culoarea mai…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.hellosanatate.ro
Autor: