AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaZiua de Cluj | Băieții se alătură luptei împotriva HPV-ului! Compensarea vaccinului...

Ziua de Cluj | Băieții se alătură luptei împotriva HPV-ului! Compensarea vaccinului începe de toamnă!

Ziua de Cluj | Băieții se alătură luptei împotriva HPV-ului! Compensarea vaccinului începe de toamnă!

Vaccinul HPV va fi compensat din această toamnă și pentru băieți, precum și pentru femeile cu vârsta de la 18 la 45 de ani

Conform recentelor declarații ale ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, vaccinul HPV va fi compensat începând din această toamnă pentru băieți și pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani. Aceasta este o veste bună pentru toate persoanele care doresc să se protejeze împotriva riscului de cancer cervical și alte afecțiuni asociate infecției cu virusul HPV.

Costul vaccinului HPV în prezent

Momentan, vaccinul HPV este destul de costisitor, o singură doză în farmacii ajungând la aproximativ 600 de lei. Cu toate acestea, pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, acest vaccin este gratuit și este administrat de medicii de familie. Cu introducerea compensării, accesul la vaccinul HPV va deveni mai ușor pentru toți cei care își doresc să se vaccineze împotriva acestei infecții cu consecințe grave asupra sănătății.

Beneficiile vaccinării împotriva HPV

Infecția cu virusul HPV este una dintre cele mai comune infecții cu transmitere sexuală. Acest virus poate cauza diverse afecțiuni, precum veruci genitale, leziuni precanceroase și, în cele mai grave cazuri, cancer cervical. Vaccinarea împotriva HPV ajută la prevenirea acestor probleme de sănătate și poate salva vieți. Este important de menționat faptul că vaccinul nu tratează sau vindecă o infecție deja existentă, ci previne infectarea în cazul persoanelor care nu au fost deja expuse virusului.

Vaccinarea împotriva HPV pentru băieți

Până acum, vaccinarea împotriva HPV era disponibilă doar pentru fete, în special înainte de debutul vieții sexuale. Cu toate acestea, virusul HPV poate afecta și băieții, cauzând veruci genitale, leziuni precanceroase și alte afecțiuni asociate. De aceea, vaccinarea împotriva HPV pentru băieți reprezintă o măsură importantă pentru protecția lor și a partenerelor lor viitoare. Introducerea compensării pentru vaccinul HPV pentru băieți va asigura accesul la acesta și va contribui la reducerea incidenței infecțiilor cu virusul HPV.

Vaccinarea împotriva HPV pentru femeile cu vârsta de la 18 la 45 de ani

O altă noutate importantă este faptul că vaccinul HPV va fi disponibil și pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani. De obicei, vaccinarea împotriva HPV se efectuează înainte de debutul vieții sexuale, dar beneficiile vaccinării în această grupă de vârstă pot fi semnificative. Vaccinul poate reduce riscul de infecție și poate oferi protecție împotriva tipurilor de HPV care pot cauza cancer cervical și alte afecțiuni.

Concluzie

Compensarea vaccinului HPV pentru băieți și femeile cu vârsta de 18-45 de ani reprezintă o măsură importantă pentru îmbunătățirea sănătății publice. Accesul mai facil la vaccinul HPV va ajuta la protejarea împotriva riscului de cancer cervical și altor afecțiuni asociate infecției cu virusul HPV. Este recomandat ca toate persoanele eligibile să se informeze și să discute cu medicul despre beneficiile vaccinării și să ia în considerare vaccinarea împotriva HPV pentru a-și proteja sănătatea și bunăstarea.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite