AcasăTerapiiPsihologiePersoana pe scaun descrie starea sa și relația cu terapia în grup...

Persoana pe scaun descrie starea sa și relația cu terapia în grup și medicamentele, dar poate fi neliniștită datorită efectelor secundare.  

Când cineva se așează pe scaun, el este următorul în rând. El spune cum se simte. Ea oferă informații despre dacă poate dormi și dacă tolerează medicamentele. Dacă obține ceva din terapia de grup și dacă și-a îndeplinit sarcinile.

Cineva care este așezat pe scaun poate să își legene piciorul, deoarece agitația nu poate fi împrăștiată încă de medicamentele de calmare. Poate că nu se poate concentra pe doctorul care tocmai a pus o întrebare, poate…


Vreți să descărcați întregul articol? Cu abonamentul PH+ aveți acces nelimitat la peste 2.000 de articole.

Comandați acum

Cuprins:

  • Introducere
  • Ce înseamnă să fii în ședință
  • Comunicare între pacient și terapeut
  • Cum să te concentrezi în timpul terapiei
  • Concluzie

Introducere

Acest articol explorează experiența unui pacient în timpul unei ședințe de terapie și importanța comunicării dintre pacient și terapeut. Vom discuta, de asemenea, cum poate pacientul să se concentreze în timpul terapiei și să obțină beneficii maxime din aceasta.

Ce înseamnă să fii în ședință

Cu fiecare ședință de terapie, pacienții iau loc pe scaun și devin centrul atenției. Acesta este momentul în care pot să împărtășească cum se simt și ce probleme îi preocupă. Terapeutul ascultă și oferă suport și îndrumare în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Comunicare între pacient și terapeut

Comunicarea deschisă și sinceră între pacient și terapeut joacă un rol esențial în terapia de succes. Pacientul trebuie să fie sincer în exprimarea sentimentelor și gândurilor sale, iar terapeutul trebuie să ofere un spațiu sigur și lipsit de judecată în care pacientul să se simtă confortabil să împărtășească.

În timpul ședinței, terapeutul poate întreba pacientul despre starea sa, dacă poate dormi și dacă toleră medicamentele prescrise. De asemenea, terapeutul poate discuta despre beneficiile terapiei de grup și dacă pacientul și-a îndeplinit sarcinile acasă.

Cum să te concentrezi în timpul terapiei

Pentru a obține rezultate optime din terapie, pacientul trebuie să se poată concentra pe discuția cu terapeutul. Uneori, pacienții se luptă cu agitația și neliniștea, care pot fi rezultatul medicamentelor de calmare pe care le iau. Este important ca pacientul să găsească modalități de a se calma și a-și clarifica gândurile înainte de ședință.

Concluzie

Participarea activă la terapie poate aduce beneficii semnificative pentru pacient. Prin comunicarea eficientă cu terapeutul și concentrarea în timpul ședințelor, pacientul poate să facă progrese în gestionarea emoțiilor și a provocărilor vieții. Este important să abordați terapia cu deschidere și să fiți sincer în exprimarea nevoilor și așteptărilor dvs.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite