AcasăȘtiri generaleSex dureros după menopauză: Cauze și soluții - cum să te bucuri...

Sex dureros după menopauză: Cauze și soluții – cum să te bucuri din nou de intimitate

Sex dureros după menopauză: Cauze și soluții – cum să te bucuri din nou de intimitateDyspareunia în timpul menopauzei: Factori și soluții

Dyspareunia în timpul menopauzei: Factori și soluții

Factori care contribuie la dyspareunia în timpul menopauzei

Există mai mulți factori care pot contribui la dyspareunia în rândul femeilor aflate în perioada menopauzei. Schimbările hormonale afectează nivelurile de aciditate ale vaginului, lucru menționat de dr. Streicher și care poate duce la infecții recurente ale tractului urinar între femeile aflate în menopauză, creând disconfort în acea zonă, indiferent dacă au sau nu contact sexual. De asemenea, unele afecțiuni comune printre persoanele în vârstă, precum diabetul sau bolile cardiovasculare, pot determina și uscarea vaginului, a adăugat ea.

Care este soluția?

Dr. Streicher spune că totul depinde de gradul modificărilor în zona vaginală și cel mai sigur mod de a determina ce tratament este necesar este să consulți un expert care va efectua un examen amănunțit. „Există o diferență semnificativă între ‘Nu sunt la fel de lubrifiată ca de obicei’ și faptul că zona este atât de uscată, strâmtă și subțire încât țesutul se crăpează literalmente”, a explicat ea.

Recomandări pentru a trata dyspareunia în timpul menopauzei:

  • Consultați un expert în domeniu: Cel mai important pas pentru a identifica cauza și a găsi soluții eficiente este de a căuta consultanță din partea unui specialist în sănătatea femeilor.
  • Examinați-vă în mod regulat zona vaginală: Este esențial să efectuați examene regulate pentru a identifica orice schimbare și a aborda problemele în stadii incipiente.
  • Urmați tratamente recomandate: Bazat pe diagnosticul și starea specifică, medicul vă va recomanda un plan de tratament adecvat, care poate include terapia hormonală, terapia cu laser sau creme hidratante vaginale.
  • Adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată: O alimentație bogată în nutrienți și antioxidanți poate ajuta la menținerea sănătății vaginale și la ameliorarea simptomelor asociate cu dyspareunia.
  • Vorbiți deschis cu partenerul de viață: Comunicarea deschisă este esențială pentru a vă asigura că partenerul dvs. înțelege și susține procesul de tratament și pentru a menține o relație intimă sănătoasă.

Concluzie

Dyspareunia în timpul menopauzei este o problemă comună și complexă cu multiple cauze. Este important să căutați ajutor specializat pentru a diagnostica și trata eficient această afecțiune. Prin colaborarea cu un expert în domeniu și respectând sfaturile și tratamentele recomandate, puteți găsi soluții adecvate și puteți recăpăta o viață sexuală sănătoasă și fericită.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite